Βρέθηκε η θεραπεία για το AIDS; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες;
Μια θεραπεία που πραγματοποιήθηκε σε Βρετανό ασθενή εμφάνισε θαυματουργά αποτελέσματα, δημιουργώντας ελπίδες για μια οριστική θεραπέια κατά της ασθένειας!

M_Id_419107_AIDS

Μια θεραπεία που πραγματοποιήθηκε σε Βρετανό ασθενή εμφάνισε θαυματουργά αποτελέσματα, δημιουργώντας ελπίδες για μια οριστική θεραπέια κατά της ασθένειας!

Ο ασθενής, ένας 44χρονος Βρετανός, ελπίζει σε μια πλήρη θεραπεία από το AIDS λόγω μίας νέας θεραπείας.

Είναι το πρώτο άτομο απο τους 50 ασθενείς που ολοκλήρωσαν την κλινική δοκιμή μιας νέας θεραπείας, που συγκροτήθηκε με την συμβολή πέντε κορυφαίων πανεπιστημίων, του Cambridge, του πανεπιστημιίου της Οξφόρδης, του Imperial, του University College και του Kings College του Λονδίνου.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προήλθε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Αν και είναι αρκετά νωρίς για να μιλήσει κανείς για θεραπεία, οι Βρετανοί γιατροί ανέφεραν πως ο ασθενής εμφανίζει σημαντική βελτίωση.
Οι αντιικές θεραπείες που υπάρχουν δεν έχουν την δυνατότητα να εξαφανίσουν εντελώς τον ιό, καθότι εκείνος “κρύβεται” σε διάφορα μέρη του οργανισμού. Αυτό συνεπάγεται πως μια θεραπεία μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, αλλά όχι να την θεραπεύσει οριστικά.
Η συγκεκριμένη θεραπεία φαίνεται να είναι η πρώτη που εξαφάνισε τον ιό HIV απο το σώμα του ασθενή, ακόμη και εκείνα τα κύτταρα που κρύβονται και βρίσκονται σε ύπνωση, κάνοντας την διαφορά απο τις άλλες θεραπείες.
Για να θεωρηθεί αποδεδειγμένα πως πρόκειται για την θεραπεία του ιού, θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα που θα δείξει πως τα αποτελέσματα της είναι μη αναστρέψιμα.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως, μετά τη θεραπεία, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό στον οργανισμό και, αν αυτό συνεχιστεί και στο μέλλον, τότε θα μιλήσουν για την πρώτη πλήρη θεραπεία απο το AIDS.
Η νέα θεραπεία συνδυάζει ένα πρώτο εμβόλιο, που βοηθά το σώμα να αναγνωρίσει τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί με τον ιό, με ένα νέο φάρμακο (Vorinostat) το οποίο, στη συνέχεια, ενεργοποιεί τα μολυσμένα κύτταρα σε ύπνωση, με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να τα εντοπίσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς.
Στο παρελθόν, μόνο ένα άτομο έχει καταφέρει να θεραπευτεί, ο Τίμοθι Μπράουν, ή αλλιώς ο «δεύτερος ασθενής του Βερολίνου», ο οποίος to 2008 έλαβε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από έναν άνθρωπο που είχε σπάνια φυσική ανοσία απέναντι στον ιό HIV.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με AIDS ανέρχεται στα  37 εκατομμύρια άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;