Καλοκαιρινοί προορισμοί που δε χρειάζονται αυτοκίνητο!
Αυτοί οι καλοκαιρινοί προορισμοί δε χρειάζονται αυτοκίνητο, μπορείς να πας παντού με τα πόδια!

Αυτοί οι καλοκαιρινοί προορισμοί δε χρειάζονται αυτοκίνητο, μπορείς να πας παντού με τα πόδια!

Οι περισσότεροι φοιτητές δεν έχουν την πολυτέλεια να πάρουν αμάξι στις διακοπές τους. Η αλήθεια είναι πώς είτε έχεις αμάξι είτε όχι πάντα βρίσκεις τη λύση, απλά ταλαιπωρείσαι λίγο παραπάνω. Διακοπές όμως σημαίνουν χαλάρωση, γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα νησιά που σίγουρα δε χρειάζονται αμάξι  ή έχουν εξαιρετική τοπική συγκοινωνία και θα μπορείς να μετακινηθείς με αυτή!

Αντίπαρος 

αντιπαρος

Στην Αντίπαρο μπορείς να πας παντού με τα πόδια και σε περίπτωση που θέλεις να πας κάπου πιο μακριά υπάρχει τοπική συγκοινωνία.

Τι αξίζει να δεις

 Οι παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Ψαραλυκή και το κοσμοπολίτικο Απάντημα. Η πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι η Φανερωμένη, για την οποία όμως θα χρειαστείς δικό σου μέσο ώστε να πας. Το ίδιο ισχύει για τον Σώρο, στον οποίο μπορείς να φτάσεις και με την τοπική συγκοινωνία.

Αξίζει να επισκεφθείς το ιστορικό Σπήλαιο, ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Το “Καταφύγι”, όπως το αποκαλούσαν οι ντόπιοι, αποτελείται από σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Έχει έκταση 5.600 τετραγωνικών μέτρων και η κατάβαση σε αυτό γίνεται με ασφάλεια μέσω μια τσιμεντένιας σκάλας που αριθμεί 411 σκαλιά. Το Σπήλαιο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, μέσα του δε, βρέθηκαν κομμάτια από αρχαία αγγεία που χρονολογούνται από τη λίθινη εποχή.  Επίσης, αξίζει να πάρεις το καραβάκι από το λιμάνι και να κάνεις είτε το γύρο του νησιού είτε να πας απέναντι στο Δεσποτικό.

Η Αντίπαρος μπορεί να μην έχει πολλά μπαρ αλλά φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα μέρη. Εξάλλου είναι τόσο μικρό νησί που δε γίνεται διαφορετικά. Έτσι η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί!  Θα βρεις διαφορετική νυχτερινή ζωή από αυτή της Πάρου, πιο «εναλλακτική» αλλά σίγουρα μοναδική! Ελάχιστα μπαρ εξάλλου ξεπερνούν αυτά που συμβαίνουν μετά τις 2:00 στο διάσημο La Luna της Αντιπάρου!

Σε περίπτωση που σου αρέσει το camping, αυτό που βρίσκεται στην Αντίπαρο είναι οργανωμένο και πολύ καλό!

 

Για να πας Αντίπαρο παίρνεις ένα καραβάκι από την Πούντα της Πάρου!

 

Σχοινούσα

psili_ammos_7

Η Σχοινούσα, μετά τα Κουφονήσια, είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά από τις Μικρές Κυκλάδες.  Μπορείς να πας παντού με τα πόδια, είναι επίπεδη, όπως τα Κουφονήσια και η πεζοπορία είναι εξαιρετικά εύκολη.

Αξίζει να δεις

Ο κύριος οικισμός είναι η Χώρα  και η μικρούλα Μεσσαριά στον Βορρά. Φυσικά υπάρχει και το διάσημο λιμάνι της Σχοινούσας, το Μερσίνι.

Οι πολλές παραλίες είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Σχοινούσας. Από τις ωραιότερες του νησιού, η Ψιλή Άμμος, ενώ εξίσου καλές είναι το πιο κοσμικό Τσιγκούρι, το Λιβάδι και η δημοφιλής μεγάλη ακτή του Λιόλιου. Κοντινές στη Χώρα είναι οι παραλίες Αλμυρό, Φουντάνα, Φυκιό και ο Γερολιμνιώνας με τη λευκή άμμο.

Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι τρεις μύλοι του νησιού, οι δύο σπηλιές κοντά στο λιμάνι, η Σπηλιά του Μανιάτη και εκείνη των Ψαράδων, και το μικρό κάστρο στην περιοχή Φουντάνα.

Κουφονήσια

κουφονησια

Τα Κουφονήσια είναι απλά πανέμορφα. Το Άνω Κουφονήσι είναι αυτό που κατοικείται και το Κάτω αυτό που φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες και όλοι προτιμούν για ελεύθερο camping. Μπορείς να πας πραγματικά παντού με τα πόδια.. Εάν βαριέσαι να κάνεις κάτι τέτοιο τότε παίζουν καραβάκια που σε αφήνουν σε όποιον κόλπο θέλεις και για την πιο «μακρινή» παραλία υπάρχει λεωφορείο. Αν και εμείς θα σου προτείναμε έστω μια φορά να κάνεις τη διαδρομή από τη Χώρα που θα μείνεις (που είναι και το λιμάνι) μέχρι το Πορί με τα πόδια καθώς η διαδρομή είναι εκπληκτική.

Αξίζει να δεις

Νυχτερινή ζωή έχει αρκετά καλή με τον Σορόκο να ξεχωρίζει. Το μπαρ αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά του Αιγαίου και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Απλά δε γίνεται να μη πας.

Στο Κάτω Κουφονήσι μπορείς να πας είτε για ελεύθερο κάμπινγκ είτε για μια μονοήμερη εκδρομή. Εκεί θα δεις συγκλονιστικές παραλίες και θα μπορέσεις να φας στην υπέροχη ταβέρνα που βρίσκεται εκεί και προτιμούν όλοι όσοι μένουν εκεί, καθώς είναι η μόνη που υπάρχει εκεί αλλά είναι εξαιρετική.

Ύδρα

υδρα

 

Η Ύδρα είναι διάσημη ως το νησί που δεν έχει αυτοκίνητα και δε γινόταν να λείπει από τη λίστα μας.

Αξίζει να δεις 

Θα κάνεις μια στάση στο Περίπτερο να απολαύσεις τη θέα, στη προβλήτα της Υδρονέτας θα αγναντέψεις το ηλιοβασίλεμα και στη Σπηλιά θα πιεις το καφεδάκι σου και θα κάνεις το μπανάκι σου. Πέρνα μια βόλτα από τα γραφικά Καμίνια. Εκεί θα βρεις και το σπίτι του Μιαούλη.

Η Ύδρα δεν έχει αμμώδεις παραλίες, σχεδόν όλες είναι με χοντρό βότσαλο. Όλες κοντά με τα πόδια θα τις επισκεφθείς σίγουρα.

Αστυπάλαια

αστυπαλαια

Η Αστυπάλαια, αν και μικρό νησί, προσφέρει πολλές επιλογές για μπάνιο. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να πας παντού με τα πόδια αλλά παίζει πολύ καλή τοπική συγκοινωνία και για τους πιο τολμηρούς οι περισσότεροι εκεί κάνουν οτοστόπ!

Τι αξίζει να δεις
Σχεδόν όλες οι παραλίες της έχουν χοντρό ή λεπτό βότσαλο και τα νερά τους είναι πεντακάθαρα. Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείς το Μπλε Λιμανάκι και τις Πλάκες. Εάν θέλεις να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή, μπορείς να πάρεις το καραβάκι από τον Πέρα Γιαλό και να πας στα άγονα νησάκια απέναντι από την Αστυπάλαια. Εκεί θα δεις δύο υπέροχες παραλίες, τους Κούνουπες και τον Κουστομύτη. Καλό είναι να έχεις μαζί σου φαγητό και νερό, καθώς στις παραλίες αυτές δε πρόκειται να βρεις τίποτε άλλο.

Αξίζει να επισκεφθείς την Χώρα, η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βράχο και εκτείνεται μέχρι κάτω στην παραλία, όπου βρίσκεται ο Πέρα Γιαλός, το παλιό λιμάνι του νησιού. Αυτό είναι το σημείο που ξεκινούν τα καραβάκια για κάποιες παραλίες που δε πηγαίνει αμάξι και ορισμένα δρομολόγια της τοπικής συγκοινωνίας. Στην κορυφή στέκει φωτισμένο το ενετικό κάστρο Querini, δημιουργώντας ένα απίστευτα ειδυλλιακό σκηνικό.

Η Αστυπάλαια φημίζεται για την οικονομική ζωή που προσφέρει. Αυτό φαίνεται ακόμη και στη νυχτερινή ζωή, την οποία θα συναντήσεις στη Χώρα. Μπορεί η ζωή του νησιού να μην είναι έντονη αλλά θα βρεις πολλά μπαρ με υπέροχη θέα ώστε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το μαγευτικό τοπίο.

Λευκάδα

λευκαδα

Ούτε στη Λευκάδα πας προφανώς παντού με τα πόδια αλλά η συγκοινωνία είναι πραγματικά εξαιρετική.

Αξίζει να δεις

Εννοείται θα πας στον Άγιο Νικήτα, το Κάθισμα και το Πόρτο Κατσίκι που είναι οι πιο διάσημες παραλίες του νησιού.

Επόμενος σταθμός το χωριό των ανέμων και προπύργιο των surfers. Δεκάδες οι sport maniacs αλλά και οι αρχάριοι που σπεύδουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην παραλία της Βασιλικής.

Επίσης στο Νυδρί αξίζει να φας σε κάποια ψαροταβέρνα. Από τη Λευκάδα μπορείς να πας μονοήμερη εκδρομή στο Σκορπιό, το θρυλικό νησί που είχε αγοράσει ο Ωνάσης. Είναι πραγματικά πανέμορφος και αξίζει να το δεις. Εννοείται ότι σε αφήνουν να κάνεις μπάνιο και παραμένεις για λίγη ώρα σε μια συγκεκριμένη παραλία του νησιού.

Ειδική περίπτωση: Ικαρία

Ό,τι και να πει κανείς για την Ικαρία είναι λίγο. Εάν δε πας για να το ζήσεις δύσκολα θα καταλάβεις. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, η ομορφιά του νησιού είναι απλά μοναδικά. Στην Ικαρία σίγουρα δε μπορείς να πας παντού με τα πόδια αλλά εάν δεν κάνεις εκεί οτοστόπ δε θα κάνεις ποτέ στη ζωή σου. Το κάνουν όλοι…Όταν υπάρχει κάποια συναυλία ή εκδήλωση δημιουργούνται ουρές οτοστόπ!

Αξίζει να δεις: 

Νας: Η πανέμορφη αμμουδιά του Να κρύβεται σε έναν γραφικό όρμο, περίπου 60χμ βορειοδυτικά του Άγιου Κήρυκου, κοντά στο χωριό του Αρμενιστή.

Αρμενισής: Γραφικό χωριό που έχει ωραίες ταβερνούλες και εάν μένεις στο κάμπινγκ στο Λιβάδι σίγουρα θα γίνει το σημείο «ανεφοδιασμού» σου.

Σευχέλλες: Μοναδικά νερά, απίστευτη παραλία. Αξίζει με χίλια να πας αλλά μη ξεχάσεις τα αθλητικά σου παπούτσια διότι η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη…

Μεσακτή: Εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι νέοι και επίδοξοι σέρφερς. Ένα είναι το γνωστό μπιτσόμπαρο που είναι και κλασικό σημείο συνάντησης. Μάλλον θα περάσεις τις περισσότερες μέρες σου εκεί.

Άλλες περιοχές: Καραβόσταμο, Χριστός, Άγιος Κύρηκος.

Αλλά αυτό που αξίζει πραγματικά είναι τα πανηγύρια της Ικαρίας. Εκεί γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Μιλάμε για χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, να πίνουν και να χορεύουν όλοι μαζί. Εικόνες που δύσκολα θα δεις αλλού. Εμείς ξεχωρίζουμε το πανηγύρι της Προεσπέρας για το σεληνιακό τοπίο και το πανηγύρι της Λαγκάδας τον 15γουστο που μπορεί να ξεκινάει το μεσημέρι και να τελειώνει νωρίς το βράδυ αλλά είναι μια διονυσιακή εμπειρία που εάν πας στην Ικαρία δε γίνεται να χάσεις.

Άλλοι προορισμοί που μπορείς να πας παντού με τα πόδια είναι οι Σπέτσες, η Δονούσα και η Ηρακλειά και η Νάξος επειδή έχει εξαιρετική συγκοινωνία!

Θυμήσου εδώ τους εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς που έχουμε επιλέξει! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 5 
 3 
  
 4 
 2