Η απίστευτη ιστορία του Θεσσαλονικιού που έκανε το γύρο του κόσμου με μια μηχανή!
O Ηλίας Βροχίδης έκανε με τη μηχανή του το γύρο του κόσμου!

Ηλίας Βροχίδης

Ο Θεσσαλονικιός Ηλίας Βροχίδης γύρισε 39 χώρες μέσα σε 3 χρόνια, κάνοντας 96 χιλιάδες χιλιόμετρα, με μια Honda μόλις 250 κυβικών.

Το ταξίδι του ξεκίνησε τον Μάιο του 2013. Πήρε μαζί του τα απολύτως απαραίτητα. Ο στόχος του ήταν ναφτάσει στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Αρχικά, αφιέρωσε δύο μήνες στα Βαλκάνια, περνώντας από Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία.

Στην Ιταλία συνάντησε, την φίλη του, Χριστίνα Πεφάνη, όπου από εκεί με πλοίο πέρασαν στο Μαρόκο για να αρχίσει το «σαφάρι» τους για 10 μήνες στην Αφρική.

Μαζί επισκέφθηκαν τις εξής χώρες: Μαρόκο, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Γουινέα – Μπισάου, Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Μπουρκίνα Φάσο, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Λεσότο, Σουαζιλάνδη, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Τανζανία, Ρουάντα, Ουγκάντα, Κένυα, Αιθιοπία, Σουδάν, Αίγυπτος. Ενώ, λόγω εμπόλεμης κατάστασης κατάφεραν να επισκεφτούν μόνο τρεις χώρες της Ανατολής, την Ιορδανία, Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Στο Μαρόκο:

Πέρα από τα απίστευτα μέρη που επισκέφθηκαν και τις εμπειρίες ζωής που απέκτησαν, είναι φοβερό ότι όλα αυτά κόστισαν μόλις 13.330 ευρώ. Προφανώς με την πρώτη ματιά φαίνονται πολλά λεφτά αλλά αν αναλογιστεί κανείς πόσες χώρες επισκέφθηκαν το ποσό είναι ασύλληπτα μικρό. Ο ίδιος δήλωσε ότι ξόδευε περίπου 400 ευρώ τον μήνα, κατασκήνωνε πολύ όταν ήταν στη φύση και όταν βρισκόταν σε πόλεις τον φιλοξενούσαν μέσω ενός δικτύου φιλοξενίας που υπάρχει στο ιντερνετ.

Πηγή: tvxs.gr 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;