Η Μαδρίτη λέει
Η Μαδρίτη ακολουθεί το παράδειγμα του Παρισιού και λέει "όχι στα αυτοκίνητα!

Panoramic aerial view of Gran Via, main shopping street in Madrid, capital of Spain, Europe.

Η Μαδρίτη πήρε τη μεγάλη απόφαση και λέει “όχι” στην πετρελαιοκίνηση.

Η δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας Manuela Carmena σχεδιάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων με κινητήρες ντίζελ στο κέντρο της πόλης, από το 2020.

Η ισπανική πρωτεύουσα είναι το νούμερο 2 της Ευρώπης στις εκπομπές ρύπων από το 2010, όταν δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου. Τα αποτελέσματα μάλιστα δείχνουν πως εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα προβλήματα υγείας των πολιτών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η Μαδρίτη ακολουθεί το παράδειγμα του Παρισιού, το οποίο μαζί με το Λονδίνο ανακοίνωσαν πως θα απαγορεύσουν την κίνηση των αυτοκινήτων ντίζελ. Μάλιστα το Λονδίνο σκοπεύει να χρεώσει 12 ευρώ επιπλέον για όλα τα οχήματα που έχουν ήδη πληρώσει την είσοδο κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais, η υπεύθυνη Περιβάλλοντος του δήμου Inés Sabanés δήλωσε: «Υπάρχουν ήδη σε ισχύ μέτρα που αφορούν στη μείωση των υψηλών επιπέδων μόλυνσης και στον περιορισμό της κίνησης στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, θα έρθουν μέρες όπου τα αυτοκίνητα που παράγουν ρύπους δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν καθόλου, αφού τα περιοριστικά μέτρα θα φτάσουν στο σημείο να ισχύουν για ολόκληρη την πόλη».

Η Sabanés αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα για επέκταση ενοικίασης δημόσιων ποδηλάτων και σε ρυθμίσεις σχετικά με το πάρκινγκ. Στα σχέδια των δημοτικών αρχών είναι επίσης η πεζοδρόμηση του μεγαλύτερου μέρους της πόλης.

Μέχρι το 2017 θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα αμάξια που ανήκουν σε κατοίκους του κέντρου. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου! Θες να πας ταξίδι στην Μαδρίτη; Δες εδώ τον απόλυτο οδηγό! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
74 - 75
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;