Ακμή: Λάθη που κάνεις στο ντους και την προκαλείς!
Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια του ντους και προκαλούν την ακμή!

anigif_enhanced-buzz-8131-1441203128-5

Η ακμή ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες και σίγουρα δεν αφορά μόνο τους έφηβους.

Έχουμε μιλήσει αναλυτικά στο παρελθόν για μύθους και αλήθειες γύρω από αυτήν. Τώρα θα δούμε συχνά λάθη που κάνουμε στο ντους και την προκαλούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Χρησιμοποιούμε λάθος σαμπουάν και conditioner. 

Ένα σαμπουάν ή ένα conditioner μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να διαταράξει ακόμη και την ισορροπία του δέρματος μας. Πρέπει λοιπόν να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που επιλέγουμε, να είναι δηλαδή όσο το δυνατόν πιο φυσικά και σίγουρα να πλένουμε το πρόσωπο μας στο ντους μετά το λούσιμο και την εφαρμογή του conditioner.

Το #1 πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε στο σαπούνι και το αφρόλουτρο είναι να τσεκάρουμε το pH του. Πολλά σαπούνια περιέχουν υδροξείδιο του νατρίου, το οποίο είναι μία αλκαλική, ανόργανη ένωση που διαταράσσει αρκετές φορές την ισορροπία του pH του δέρματός μας. Επιλέγουμε λοιπόν, σαπούνια ή αφρόλουτρα με φυσική σύνθεση χωρίς parabens για το καλό της επιδερμίδας μας.

Χρησιμοποιούμε τα προϊόντα με λάθος σειρά! 

Θα έχεις παρατηρήσει είτε στο δικό σου σώμα είτε σε άλλων ότι η ακμή δε βρίσκεται μόνο στο πρόσωπο αλλά και στη πλάτη. Ένας λόγος για κάτι τέτοιο μπορεί να είναι η σειρά που χρησιμοποιείς τα προϊόντα όταν πλένεσαι και έτσι να προκαλείς τα σπυράκια αυτά.

Τι ακριβώς εννούμε: Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της η δερματολόγος της Kendall Jenner, Christie Kidd, «οι περισσότερες από εμάς, στην καθημερινότητά μας, κάνουμε το εξής: Λούζουμε τα μαλλιά μας, βάζουμε conditioner, πλένουμε το σώμα μας και στο τέλος ξεπλένουμε το conditioner. Κι όμως αυτή η σειρά είναι λάθος!

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αφού λούσουμε τα μαλλιά μας και απλώσουμε το conditioner (το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ενυδάτωσή τους), να το ξεβγάλουμε πρώτα και έπειτα να συνεχίσουμε με το πλύσιμο του σώματός μας.»

Μάλιστα, η Kidd προτείνει να πιάνουμε τα μαλλιά μας ψηλά με ένα clip καθώς με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σίγουρες πως δεν έχουν μείνει υπολείμματα conditioner στην πλάτη μας  φράζοντας τους πόρους της επιδερμίδας μας.

Το παρακάνουμε με την απολέπιση

Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα μας και να την αναζωογονήσουμε ταυτόχρονα.

Ακόμη και αν έχεις ευαίσθητη ή με τάση ακμής επιδερμίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό scrub.

Το σφουγγάρι 
Η αλήθεια είναι πώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το ίδιο σφουγγάρι για μήνες, σύμφωνα όμως με τους ειδικούς αυτό είναι πολύ λάθος.

Το σφουγγάρι θα πρέπει να το αντικαθιστάς τουλάχιστον κάθε 4 εβδομάδες σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, σε δέρματα με τάση ακμής, πολλοί δερματολόγοι συστήνουν και την αποφυγή χρήσης σφουγγαριού εντελώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;