Αποφθέγματα για τη σοκολάτα!

Από neolaia.gr Team 26 Φεβρουαρίου 2016

chocolat3

Τι να πει κανείς για την σοκολάτα. Είτε λευκή, είτε μαύρη, είτε με μπισκότο, μπανάνα, φράουλες, την λατρεύουμε και παραδεχτείτε το είστε και εσείς εθισμένοι σε αυτή. Για να αισθανθείτε καλύτερα και να απενοχοποιήσετε τις «θερμίδες» της, διαβάσαμε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σαν Ντιέγκο που λέει ότι όσοι καταναλώνουν σοκολάτα κάποιες φορές την εβδομάδα είναι κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι από άλλους! 

tumblr_lldaybyXd51qav29fo1_500

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 1.000 ατόμων από 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη σωματικής μάζας τους. Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα είχαν 2 έως 3 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι παρόλο που η σοκολάτα περιέχει πολλές θερμίδες, έχει συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους. Είναι αξιοσημείωτο ότι, σύμφωνα με την μελέτη, φαίνεται να έχει περισσότερη σημασία όχι η ποσότητα σοκολάτας που τρώει κάποιος, αλλά η συχνότητα.

 

Αισθανόμαστε ήδη καλύτερα και ας διαβάσουμε τώρα 10 αποφθέγματα από διάσημους ανθρώπους που συνοψίζουν τα συναισθήματα μας για τη σοκολάτα.

4

Όπως κάθε πρόγραμμα απεξάρτησης, έτσι και αυτό από τη σοκολάτα έχει, όντως, 12 βήματα: Μη βρίσκεσαι ποτέ πάνω από 12 βήματα μακριά από σοκολάτα.
Terry Moore

Οι ιδέες πρέπει να είναι ξεκάθαρες και η σοκολάτα παχύρρευστη.
 Ισπανική παροιμία: “Las cosas claras y el chocolate espeso”

 

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγη σοκολάτα κατά καιρούς, δεν βλάπτει.Charles Monroe Schulz

5

 

Εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέματα.
John Q. Tullius

 

“Δύναμη” στη Φυσική είναι η ικανότητα να σπας με τα δάκτυλά σου μια πλάκα σοκολάτας στα τέσσερα και μετά… να αντέξεις να φας ένα μόνο κομμάτι.
Judith Viors

Αυτό που βλέπεις απέναντί σου, αγαπητέ, είναι το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης ζωής καταναλώνοντας σοκολάτα.
Katherine Hepburn

2

 

Δεν είναι η σοκολάτα υποκατάστατο του έρωτα. Ο έρωτας είναι υποκατάστατο της σοκολάτας. Η σοκολάτα είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ πιο αξιόπιστη από έναν άντρα.
Miranda Ingram

Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια – Ποτέ δεν ξέρεις τι γεύση θα σου τύχει.
Tom Hanks, στην ταινία «Forrest Gump» (1994).

3

 

 

Μετά από 20 χρόνια έγγαμου βίου, φτάνω επιτέλους να καταλάβω περίπου τι θέλουν οι γυναίκες. Και νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη συζήτηση και στη σοκολάτα.
Μελ Γκίμπσον

Η Βενετία είναι σαν να τρως μια κι έξω ένα ολόκληρο κουτί σοκολατάκια με λικέρ.
Truman Capote, δημοσιευμένο στην εφημερίδα The Observer.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ