Αυτά είναι τα φαγητά που δε πρέπει να τρως το βράδυ
Καλό θα ήταν να μη τρως μετά τις 22:00 αλλά εάν χρειάζεται τουλάχιστον προσπάθησε να αποφύγεις αυτές τις τροφές.

Ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγουμε στο βραδινό μας; 

Όπως θα σου πει ο κάθε διατροφολόγος κανονικά δε πρέπει να τρώμε βραδινό μετά τις 20:30. Εάν θέλουμε να φάμε κάτι μετά από αυτή την ώρα θα πρέπει να είναι ένα ελαφρύ σνακ και κατά προτίμηση πριν τις 22:00.

Οι περισσότεροι Έλληνες, σύμφωνα με τα στατιστικά, εφόσον τρώνε αργά μεσημεριανό είναι λογικό να τρώνε και αργά βραδινό. Καταλαβαίνουμε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες. Ούτε εμείς θα μπορούσαμε να τρώμε μεσημεριανό στις 12:00 και βραδινό στις 19:00 όπως κάνουν οι ξένοι.

Εάν δεν μας πιστεύετε θα μιλήσουμε και με ντοκουμέντα!
Το 2005, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Oregon διαπίστωσαν πως είτε τάιζαν πειραματόζωα αργά το βράδυ είτε πρωί ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, το σωματικό βάρος τους δεν επηρεαζόταν. Τον Απρίλιο όμως μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 52 εθελοντές και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Obesity» έδειξε ότι το φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τη σιλουέτα μας.

Οι ερευνητές κατέγραφαν επί μία εβδομάδα τις συνήθειες ύπνου και διατροφής των εθελοντών τους. Οι μισοί από αυτούς πήγαιναν για ύπνο αργά τη νύχτα, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Οι εθελοντές της πρώτης ομάδας κατά μέσο όρο είχαν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, έτρωγαν περισσότερες θερμίδες με το βραδινό τους γεύμα, κατανάλωναν λιγότερα φρούτα και λαχανικά και κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες.

Εάν λοιπόν λόγω των ρυθμών σας αναγκάζεστε να τρώτε μετά τις 20:00, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μη φάτε κάποια από τις παρακάτω τροφές:
Κόκκινο κρέας:  Είναι ένα από τα πιο ακατάλληλα φαγητά για βραδινό. Θα σου πέσει σίγουρα “βαρύ”.
Λαχανικά: Μπορεί να είναι σούπερ υγιεινά, αλλά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Αυτές καθυστερούν πάρα πολύ να «αφομοιωθούν» από το στομάχι και το έντερο γι’ αυτό και ενδέχεται να σε «χαλάσουν».

Επεξεργασμένα τρόφιμα : Ένα απλό παράδειγμα είναι τα πατατάκια. Όλες οι επεξεργασμένες τροφές έχουν υψηλές δοσολογίες γλουταμινικού νατρίου, το οποίο επίσης καθυστερεί την ώρα που σας παίρνει τελικά ο ύπνος. Γενικά είναι καλό να τα αποφεύγεις.

Πίτσα-σουβλάκια κλπ : Τα πολύ λιπαρά φαγητά, εκτός από κιλά, θα σου φέρουν συνήθως και καούρα, καθώς ο οργανισμός προσπαθεί να ρίξει ρυθμούς όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;