4ος γύρος CU Restart Up@Ρομάντσο
Η φιλοξενία στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο μέσα απ τα μάτια των Media Neoperativa

media neoperativa (1)

Η φιλοξενία στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο μέσα απ τα μάτια των Media Neoperativa

Restart είναι να δίνεις ευκαιρίες σε νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, νέους ανθρώπους.  Γιαυτό και ο διαγωνισμός CU Restart Up@Ρομάντσο βοηθάει νέους και νέες με ανήσυχα μυαλά, δημιουργική δραστηριότητα και ιδέες που θέλουν να τις κάνουν πράξη. Το CU και το Ρομάντσο σου δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσεις την καλύτερη αρχή της επαγγελματικής σου καριέρας. Ο διαγωνισμός έχει τρέξει ήδη τρεις φορές και 22 νικητές έχουν κάνει το δικό τους επαγγελματικό restart στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο.

Αν είσαι αυτόνομος δημιουργός ή νέα start up και ασχολείσαι με τον χώρο του design, της φωτογραφίας, της μόδας, με τον προγραμματισμό ή κάνεις κάτι πραγματικά μοναδικό που δεν μπορεί να ενταχθεί αποκλειστικά σε έναν κλάδο και θέλεις γραφείο, πάρε μέρος! Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 4 νικητές ή ομάδες νικητών, οι οποίοι θα κερδίσουν 8 μήνες δωρεάν φιλοξενίας στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο, επικοινωνιακή στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες για να στεγάσουν την αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να εξελιχθούν.

Το Ρομάντσο βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από μια θερμοκοιτίδα – χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Πρόκειται τη μοναδική δομή που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δημιουργούς και νέες start ups και σε εντάσσει στην πιο δημιουργική κοινότητα της Αθήνας.  Γίνεσαι μέλος μιας οικογένειας με εμπειρία χρόνων, που σε βοηθά να αποκτήσεις εμπειρίες και να μεγαλώσεις.  Συμβιώνεις και με άλλους δημιουργούς ανταλλάσοντας υπηρεσίες, γνώσεις και τις ανησυχίες σας.  Εξελίσσεσαι!

RestartUp (1)

Τι λένε όμως οι προηγούμενοι νικητές για την εμπειρία φιλοξενίας τους στο Ρομάντσο και τι θα πρότειναν στους νέους δημιουργούς που διεκδικούν μια θέση;

Η ομάδα των Media Neoperativa ήταν ανάμεσα στους νικητές του 3ου γύρου του διαγωνισμού και φιλοξενούνται ακόμα στο Ρομάντσο. Φιλοδοξούν να γίνουν ο σύνδεσμος μεταξύ της δημιουργικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου μέσω της παραγωγής, ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων projects που θα συνδυάζουν διαφορετικά είδη περιεχομένου θέτοντας σε συνεργασία διαφορετικές ομάδες δημιουργών κάθε φορά.

Όπως οι ίδιοι περιγράφουν «Το βασικότερο που αποκομίζει κανείς από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και τη φιλοξενία στο Ρομάντσο είναι η δημιουργική γειτονιά. Μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού είχε γίνει στο Ρομάντσο Open Studio Day και ένα μέλος της ομάδας είχε επισκεφτεί το χώρο. Στην εβδομαδιαία μας συνάντηση ήρθε και μας είπε: “ Εκεί πρέπει να μπούμε με κάποιο τρόπο, εκεί μας ταιριάζει, εκεί ανήκουμε!”. Κερδίζοντας στο διαγωνισμό αυτή η ατάκα έγινε μέρος της καθημερινότητας. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για να γνωρίσεις τη γειτονιά αυτή… το Ρομάντσο γίνεται κάτι παραπάνω από αυτό που φανταζόσουν. Γίνεται μια οικογένεια κατά κάποιο τρόπο. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και τον βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί να βρει λύση ή να εξελίξει κάτι που δε μπορούσε μόνος του. Όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο κάθε εβδομάδα είναι σα να σου λένε να μη φύγεις γιατί ούτως ή άλλως όλα συμβαίνουν εδώ. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που συναντάται και στους περισσότερους ένοικους των γραφείων. Η μοναξιά σπάνια μας επισκέπτεται σε αυτό το κτίριο.»

Πόσο βοήθησε τους Media Neoperativa η νίκη στο διαγωνισμό και η φιλοξενία στο Ρομάντσο; “Η ύπαρξη των Media Neoperativa στο Ρομάντσο είναι κάτι που βοήθησε πολύ την ομάδα και την ιδέα να εξελιχθούν. Εδώ μπορέσαμε να κάνουμε επαγγελματικές συναντήσεις, να γνωρίσουμε τους δημιουργούς μας μέσα από εκδηλώσεις καθώς και να συμμετέχουμε σε κάτι μεγαλύτερο, όπως το Athens Startup Safari πιο πρόσφατα. Η επικοινωνία και η σύνδεσή με τα γύρω γραφεία μας έδωσε γνώσεις και εμπειρίες, γνώμες και λύσεις όταν τις χρειαζόμασταν. Το Ρομάντσο το κάνουν οι άνθρωποί του. Γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται ο όρος οικογένεια. Γιατί σε βοηθούν και σε στηρίζουν να γίνεις καλύτερος”.

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου τρέχει ο 4ος γύρος του διαγωνισμού. Τι προτείνουν οι Media Neoperativa στους νέους δημιουργούς που θα δώσουν τη σκυτάλη; “Οι νέοι δημιουργοί που θα έρθουν θα πρέπει να έχουν ανοιχτή την πόρτα του γραφείου. Μεταφορικά κυρίως. Να έχουν τη διάθεση να πάρουν από την ύπαρξή τους εδώ ό,τι περισσότερο μπορούν. Τη συνεργατικότητα και τη βοήθεια, τον επαγγελματικό χώρο καθώς και την επικοινωνιακή βοήθεια που προκύπτει μέσα από το διαγωνισμό. Η προσοχή τους βέβαια πρέπει να παραμείνει στο στόχο τους κι αυτό για να καταφέρουν να εξελίξουν τη δική τους ιδέα. Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν να κάνουν είναι να συμμετέχουν σε όλες αυτές τις εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει το Ρομάντσο. Μπάσκετ στην ταράτσα, σεμινάρια, εκθέσεις και συναυλίες και το Ρομάντσο κλαμπ που πλέον κάθε Παρασκευή και Σάββατο γεμίζει το κέντρο της Αθήνας μουσική”.

media neoperativa1 (1)

Και η καλύτερη στιγμή της εμπειρίας τους; “Η στιγμή που δεν ξεχνιέται είναι η στιγμή της επιβράβευσης. Αρχικά η στιγμή που χτυπά το τηλέφωνο για το πρώτο στάδιο και ότι η ιδέα έχει περάσει στο στάδιο των συνεντεύξεων και φυσικά η στιγμή του νικητήριου email που σου λέει ότι κέρδισες το χώρο σου στο Ρομάντσο. Το email που γίνεται printscreen αμέσως και φεύγει για την υπόλοιπη ομάδα. Οι πανηγυρισμοί, τα χαμόγελα, τα γέλια, ο ενθουσιασμός. Η στιγμή που κάποιος άλλος, που δεν είναι γνωστός κανενός από την ομάδα, κάποιος εξωτερικός, διακρίνει στην ομάδα και στην ιδέα κάτι διαφορετικό και σου δίνει το πάτημα να σηκωθείς. Η στιγμή που κάποιος άλλος πιστεύει σε σένα. Αυτή η στιγμή δεν ξεχνιέται εύκολα. Ειδικά στην Ελλάδα του σήμερα. Ευχαριστούμε!”

Αν έχεις κι εσύ δημιουργικές ιδέες ή έχεις ήδη ξεκινήσει μια δημιουργική δραστηριότητα και θέλεις να τη στεγάσεις και να την εξελίξεις, πάρε μέρος στο διαγωνισμό μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Βρες περισσότερες πληροφορίες και δήλωσε συμμετοχή στο www.vodafonecu.gr/restartup

Μάθε περισσότερα για την ομάδα των Media Neoperativa στο neoperativa.media

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;