Φτιάξε Σοκολατένια χιονισμένα μπισκότα

Από neolaia.gr Team 20 Δεκεμβρίου 2015

5280306386_4010952c0e_z-638x350

Μια συνταγή για λαχταριστά και πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας  για το καφέ, για το γάλα, για το αφέψημα ή και για τι… γιατί είναι υπέροχα…

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κοφτά κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλική
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
  • 2 κ.γ. μπράντι ή κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
  2. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα. Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486