Μπορείς να καταλάβεις το ύψος κάποιου μέσω της φωνής του;
Και όμως, μπορείς!

ύψος

Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει να μιλήσουμε κάποτε με κάποιον άγνωστο στο τηλέφωνο και από τη χροιά της φωνής του να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας την εικόνα του.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, με επικεφαλής τον ψυχολόγο John Morton, οι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν το ύψος από τη… φωνή. Ναι, καλά διαβάσατε.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο ήχος που παράγεται στους κατώτερους αεραγωγούς, κάτω από το γνωστό μήλο του Αδάμ, είναι το «κλειδί» για να καταλάβουμε το ύψος του συνομιλητή μας.

Αυτό που συμβαίνει, είναι παρόμοιο με ό,τι γίνεται, όταν φυσάμε αέρα μέσα σε ένα μπουκάλι. Συγκεκριμένα, αν το μπουκάλι είναι μεγάλο και ψηλό, ο ήχος είναι πιο δυνατός σε σχέση με όταν το μπουκάλι είναι μικρό και κοντό.

Για τις ανάγκες της μελέτης, η ερευνητική ομάδα ζήτησε από εθελοντές να ακούσουν τις ηχογραφημένες φωνές ατόμων από μία συσκευή, που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή των κάτω αεραγωγών. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες στο πείραμα προέβλεψαν με ακρίβεια 62,7% το ύψος των οποίων άκουσαν τις φωνές.

Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι και οι άνω αεραγωγοί είναι μία ακόμα παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;