Η ανακοίνωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον ιό που κυκλοφορεί μέσω του messenger

22556

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger» , σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  •     Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  •     Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  •     Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – A ndroid: CYBERKID.
  •     Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert »
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;