Επιτρέπονται ξανά οι συναλλαγές με κάρτες στο εξωτερικό

Από neolaia.gr Team 28 Ιουλίου 2015

Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών με το εξωτερικό για πληρωμές και αγορές προϊόντων από το Internet μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οι Έλληνες καταναλωτές. 

Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ενέκρινε με απόφασή της τη συγκεκριμένη δυνατότητα και αφορά στην πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών, όπως οι αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, ψηφιακής μουσικής και βιβλίων, η πληρωμή συνδρομών ή η ενοικίαση αυτοκινήτων.

Το όριο στις συναλλαγές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ανά τράπεζα για τις τράπεζες: Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank και στο ποσό των 90.000 για την Attica Bank. Αν το ημερήσιο όριο ξεπεραστεί, τότε οι συναλλαγές δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Μέχρι σήμερα, δεν ήταν δυνατή η χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών για αγορές προϊόντων μέσω internet, ενώ οι αγορές μέσω καρτών από το Internet εντός Ελλάδος ήταν και παραμένει δυνατή.

Ακόμη, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την επανέναρξη των συναλλαγών με το εξωτερικό μέσω καρτών. Γι’αυτό και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα τεθεί κάποιο όριο ανά πελάτη ή αν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές από όσους προλάβουν έως ότου το ποσό φτάσει τις 300.000 ή τις 90.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, κυρία Λούκα Κατσέλη, δήλωσε αισιόδοξη για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών κατόπιν της υπογραφής της νέας συμφωνίας.

Πηγή: fortunegreece.com

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486