Η ύστατη προσπάθεια να σωθεί η κατάσταση! Τσίπρας και Βρυξέλλες το ξανασκέφτονται!

Από neolaia.gr Team 30 Ιουνίου 2015

european-commission (1)

Το γερμανικό πρακτορείο DPA επιβεβαιώνει την είδηση ότι οι Βρυξέλλες φαίνεται να ξεκινούν μια ύστατη προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές, έτσι ώστε να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν ο Τσίπρας δεχθεί την πρόταση, μπορεί να έρθει ακόμη και σήμερα, και το μεταφέρει στο δημοψήφισμα ως «Ναι» θα μπορούσε στη συνέχεια να προετοιμαστεί ένα έκτακτο Eurogroup.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε πρόταση στην Αθήνα η οποία, εφ΄ όσον γινόταν αποδεκτή, θα μπορούσε να άρει το αδιέξοδο έστω και την ύστατη ώρα.

Αν και η πρώτη αντίδραση από το Μαξίμου στην πρόταση Γιούνκερ ήταν αρνητική, εντούτοις το «παζάρι» συνεχιζόταν ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Η πρόταση Γιούνκερ προβλέπει να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση επιστολή για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες, να αποδεχτεί η Ελλάδα την τελευταία πρόταση των δανειστών με την αφαίρεση ενός εκ των όρων (πιθανότατα του ΕΚΑΣ) και να προτείνει ο Πρωθυπουργός ψήφο στο «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486