4 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών
Η κακομεταχείριση ενός παιδιού μπορεί να είναι σωματική, ψυχική, συναισθηματική ή και o συνδυασμός τους. Σκοπός της ημέρας είναι η επισήμανση ότι εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υπόκεινται απάνθρωπης μεταχείρισης, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν αυτή εκδηλώνεται.

Σήμερα, 4 Ιουνίου είναι Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών. 

Ως Διεθνής ημέρα καθιερώθηκε το 1983 κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η επιθετικότητα του Ισραηλινού κράτους εναντίον πολλών παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής αποτέλεσε την αφορμή για τη θέσπισή της.

Η κακομεταχείριση ενός παιδιού μπορεί να είναι σωματική, ψυχική, συναισθηματική ή και o  συνδυασμός τους. Σκοπός της ημέρας είναι η επισήμανση ότι εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υπόκεινται απάνθρωπης μεταχείρισης, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν αυτή εκδηλώνεται.

Σε διάφορα μέρη του κόσμου παιδιά είναι θύματα πολέμων. Σε άλλα, παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ή και εκμετάλλευσης. Ο κοινός παρανομαστής είναι ένας. Η απάνθρωπη κακομεταχείρισή τους. Η μικρή τους ηλικία, και η άγνοια να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είναι αυτά που τα κάνουν να τίθενται στη θέση του θύματος.

Σε συλλογικό επίπεδο, οι κυβερνήσεις των κρατών οφείλουν να λάβουν τα κατάλληλα προληπτικά αλλά και προστατευτικά μέτρα ώστε να διαφυλλάξουν την ακεραιότητα των παιδιών με κάθε τρόπο. Σε ατομικό επίπεδο οφείλεις να μη γίνεσαι μέτοχος στην αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών. Στην περίπτωση που αντιληφθείς κάποιο περιστατικό άσκησης βίας, οποιασδήποτε μορφής, απέναντι σε παιδιά, δραστηριοποιήσου κι ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
8'
27 - 18
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;