Βιογραφικό Σημείωμα: τα πιο συχνά λάθη! (Λίστα)
Δες ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη σύνταξη του βιογραφικού του σημειώματος ώστε να μπορέσεις να τα αποφύγεις!

Δες στη λίστα που ακολουθεί ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος στη σύνταξη του βιογραφικού του σημειώματος, και που μπορεί να του στερήσουν ακόμη και την πιθανότητα μιας συνέντευξης εργασίας!

Γι’αυτό καλό είναι να τα έχεις υπόψιν σου ώστε να μπορέσεις να τα αποφύγεις!

1. Τα λάθη στη γραμματική, στο συντακτικό και τα ορθογραφικά λάθη:
Η αλήθεια είναι ότι άνθρωπος είσαι, κι αν σου έχει ξεφύγει ένας τόνος, ή ένα ορθογραφικό λάθος, προφανώς και δε σημαίνει ότι είσαι αναλφάβητος, αλλά όταν αυτή η μία, με δύο σελίδες του βιογραφικού σου σημειώματος είναι το μόνο πράγμα που έχει κάποιος υποψήφιος εργοδότης σου για σένα, και αυτό περιέχει οποιουδήποτε είδους τυπογραφικά λάθη, αυτό θα αποτελέσει σοβαρό μειονέκτημα, όσο εντυπωσιακό κι αν είναι σε περιεχόμενο το βιογραφικό σου.

2. Η έλλειψη keywords:
Αναλόγως με τη θέση εργασίας για την οποία καταθέτεις/αποστέλλεις το βιογραφικό σου σημείωμα κανονικά πρέπει να το προσαρμόζεις έτσι ώστε να δίνεις βαρύτητα σε κάποια keywords που να σχετίζονται με την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αν για π.χ. η θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεσαι έχει σχέση με τις πωλήσεις, καλό είναι να επισημάνεις, δίνοντας περισσότερες info εντός του βιογραφικού σου, όποιο σχετικό πρακτικό ή γνωστικό background έχεις σχετικό με το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε πρόκειται για σεμινάρια/πτυχίο, είτε πρόκειται για προϋπηρεσία στις πωλήσεις, δίνοντας και μια σύντομη περιγραφή με επαγγελματική ορολογία, την οποία καλό είναι να έχεις με bold ένδειξη ώστε να λειτουργήσει ως keyword.

3. Η κακή δομή/οργάνωση:
Ένα βιογραφικό σημείωμα πρέπει να χωρίζεται σε ενότητες. Να έχει δηλαδή μια συνοχή και μια λογική συνέχεια. Ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα συνήθως έχει στην αρχή τα προσωπικά σου στοιχεία, στη συνέχεια την επαγγελματική σου εμπειρία, την εκπαίδευση, τις ξένες γλώσσες, τις γνώσεις σε Η/Υ, τα σεμινάρια/παιχνίδια προσημείωσης και στο τέλος τα ενδιαφέροντά σου. Όλες οι προαναφερθείσες ενότητες πρέπει να έχουν τίτλο και καλή οργάνωση εντός της ίδιας θεματικής ενότητας. Να τηρείται δηλαδή σε σειρά χρονικής αλληλουχίας των γνώσεων/προσόντων σου από το πιο πρόσφατο στο πιο παλιό.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;