Tips για να χωρίσεις
Συμβουλές για να χωρίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφύγεις το πολύ "drama"!

Λέγοντας πολιτισμένα εννοούμε χωρίς υστερίες, επικούς καυγάδες κι αντικείμενα να εκσφενδονίζονται στους τοίχους.

Βασικά πρόκειται για κάποια tips για να χωρίσεις χωρίς πολύ «drama», κι έτσι ώστε να τα έχεις καλά με τη συνείδησή σου ότι χειρίστηκες το όλο ζήτημα αξιοπρεπώς, μιας και θα πρόκειται για δική σου πρωτοβουλία.

Δες λοιπόν τα 8 tips για να χωρίσεις πολιτισμένα.

1. Αρχικά διάλεξε ένα «ουδέτερο» έδαφος. Ιδανικά, αν δεν έχει κάποιος από τους δυο σας ελεύθερο σπίτι, όπου θα ήταν μια καλή επιλογή γιατί μια τέτοια κουβέντα θέλει την ησυχία της, μπορείς να προτείνεις να πάτε μια βόλτα σε κάποιο πάρκο. Πάντως να του προτείνεις να πάτε για καφέ, ή φαγητό και να τον χωρίσεις εκεί είναι κάπως άκομψο. Με την έννοια ότι δεν θα του προϊδεάσεις ακριβώς το «έδαφος» έτσι. Διάλεξε, σε κάθε περίπτωση έναν χώρο όπου να υπάρχει σχετική ησυχία, ώστε να μη χρειάζεται να φωνάζεις για να ακούγεσαι πάνω από τη μουσική. Επιπλέον να είναι ένα μέρος που να μπορείς να αποχωρήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά και εκείνος αντιδράσει με οποιοδήποτε τρόπο ακραία. Don’t waste time hemming and hawing. Once you decide, just do it.

2. Μόλις ξεκινήσεις την κουβέντα, μην τον κουράσεις κάνοντας μισή ώρα πρόλογο, αλλά μη του πεις και «Καλημέρα, χωρίζουμε». Κάνε μια εισαγωγή τύπου 3-4 λεπτά και μετά πέρνα στο «ψητό».

3. Μόλις ανακοινώσεις ότι θέλεις να χωρίσετε καλό είναι να τεκμηριώσεις το γιατί. Μπορεί ο χωρισμός να σου είναι απαραίτητος αλλά και το να μην «αφήσεις» τον άλλο «στα κρύα του λουτρού» είναι επίσης απαραίτητο και σωστό.

4. Τεκμηρίωσε μεν την απόφαση σου να χωρίσετε, αλλά προσπάθησε να είσαι κάπως επιεικής. Μην του απαρριθμήσεις μια λίστα με τα ελαττώματά του κατηγορώντας τον για όλα. Ακόμη κι έτσι να είναι η κατάσταση, αφενός δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις καυγά, αφετέρου πάντα όταν χωρίζει ένα ζευγάρι μερίδιο ευθυνών έχουν και οι δύο. Απλώς κάποιες φορές είναι δυσανάλογο.

5. Δώσε του την ευκαιρία αφού του πεις όλα όσα έχεις να του πεις, να σε ρωτήσει ότι θέλει ή να σου πει κι εκείνος ότι θέλει, ακόμη κι αν αυτό είναι να σου φωνάξει, ή να σε προσβάλλει, ή να σε παρακαλέσει να συνεχίσετε. Το μόνο δίκαιο είναι να του δώσεις την ευκαιρία να βάλει κι εκείνος «τελεία και παύλα» στη σχέση σας, και για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο μόνος τρόπος είναι να του δώσεις την ευχέρεια να σου μιλήσει, ανεξαρτήτως του αν εσύ σκοπεύεις να μείνεις αμετακίνητη.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;