17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Από Ράνια Στρατάκη 17 Μαΐου 2015

Σήμερα, 17 Μαΐου είναι Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας!

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι γνωστή και με το όνομα IDAHO (International Day Against Homophobia).

Στόχος της ως Διεθνούς Ημέρας είναι ο παγκόσμιος συντονισμός των προσπαθειών για την εμφύσηση σεβασμού στη διαφορετικότητα των ομοφυλοφίλων, είτε πρόκειται για άντρες, είτε για γυναίκες.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, μιας και στις 17 Μαΐου 1960 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πώς σε αφορά η συγκεκριμένη ημέρα σε ατομικό επίπεδο; 

Είναι μια εξαιρετική αφορμή για να αντιληφθείς, αν δεν το έχεις ακόμη κάνει, ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε ατόμου δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της αξίας του. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι έχει το αναπόσπαστο δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, και με όποιον θέλει στην ερωτική του ζωή, χωρίς αυτό να αποτελεί προτέρημα ή ελάττωμα.

Η σεξουαλική ταυτότητα του καθένα είναι προσωπική του υπόθεση! Επειδή κάποιος έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από τις δικές σου, αυτό σίγουρα δεν τον καθιστά ανώτερο ή κατώτερό σου! Είναι λάθος να κρίνεις τον οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους κριτήρια! Να αξιολογείς τους ανθρώπους βάσει της συμπεριφοράς τους, όχι βάσει των ερωτικών τους προτιμήσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ