17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας
Οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε ατόμου δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της αξίας του! Μη φοβάσαι και μη κρίνεις κάποιον αναλόγως της σεξουαλικής του ταυτότητας! Είναι λάθος!

Σήμερα, 17 Μαΐου είναι Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας!

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι γνωστή και με το όνομα IDAHO (International Day Against Homophobia).

Στόχος της ως Διεθνούς Ημέρας είναι ο παγκόσμιος συντονισμός των προσπαθειών για την εμφύσηση σεβασμού στη διαφορετικότητα των ομοφυλοφίλων, είτε πρόκειται για άντρες, είτε για γυναίκες.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, μιας και στις 17 Μαΐου 1960 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πώς σε αφορά η συγκεκριμένη ημέρα σε ατομικό επίπεδο; 

Είναι μια εξαιρετική αφορμή για να αντιληφθείς, αν δεν το έχεις ακόμη κάνει, ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε ατόμου δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της αξίας του. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι έχει το αναπόσπαστο δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, και με όποιον θέλει στην ερωτική του ζωή, χωρίς αυτό να αποτελεί προτέρημα ή ελάττωμα.

Η σεξουαλική ταυτότητα του καθένα είναι προσωπική του υπόθεση! Επειδή κάποιος έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από τις δικές σου, αυτό σίγουρα δεν τον καθιστά ανώτερο ή κατώτερό σου! Είναι λάθος να κρίνεις τον οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους κριτήρια! Να αξιολογείς τους ανθρώπους βάσει της συμπεριφοράς τους, όχι βάσει των ερωτικών τους προτιμήσεων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;