17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας

Από Ράνια Στρατάκη 17 Μαΐου 2015

Σήμερα, 17 Μαΐου είναι Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας!

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι γνωστή και με το όνομα IDAHO (International Day Against Homophobia).

Στόχος της ως Διεθνούς Ημέρας είναι ο παγκόσμιος συντονισμός των προσπαθειών για την εμφύσηση σεβασμού στη διαφορετικότητα των ομοφυλοφίλων, είτε πρόκειται για άντρες, είτε για γυναίκες.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν είναι τυχαία, μιας και στις 17 Μαΐου 1960 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πώς σε αφορά η συγκεκριμένη ημέρα σε ατομικό επίπεδο; 

Είναι μια εξαιρετική αφορμή για να αντιληφθείς, αν δεν το έχεις ακόμη κάνει, ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάθε ατόμου δεν πρέπει να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης της αξίας του. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι έχει το αναπόσπαστο δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, και με όποιον θέλει στην ερωτική του ζωή, χωρίς αυτό να αποτελεί προτέρημα ή ελάττωμα.

Η σεξουαλική ταυτότητα του καθένα είναι προσωπική του υπόθεση! Επειδή κάποιος έχει διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις από τις δικές σου, αυτό σίγουρα δεν τον καθιστά ανώτερο ή κατώτερό σου! Είναι λάθος να κρίνεις τον οποιοδήποτε χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους κριτήρια! Να αξιολογείς τους ανθρώπους βάσει της συμπεριφοράς τους, όχι βάσει των ερωτικών τους προτιμήσεων!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ