Οι ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις σε έναν άνεργο! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 11 Μαΐου 2015

Γιατί όταν κάποιος είναι άνεργος έχει πολύ ευαίσθητη ψυχολογία!

Που σημαίνει ότι κάποιες ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να τις κάνεις, γιατί έτσι τον κάνεις να νιώθει χειρότερα για την όλη κατάσταση.

Άλλες είναι αδιάκριτες, άλλες αγενείς, και άλλες απλώς… εκνευριστικές!

Γι’ αυτό δες στη λίστα που ακολουθεί ποιες είναι οι ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις σε έναν άνεργο.

1. “Μα καλά τι κάνεις όλη μέρα;” ή “Πώς γεμίζεις τη μέρα σου;”

Προφανώς επειδή κάποιος είναι άνεργος, δεν συνεπάγεται κιόλας ότι είναι αργόσχολος, ότι περνάει τη μέρα του κοιτώντας το ταβάνι, ή με το να “καίει τα εγκεφαλικά του κύτταρα” online, αλλά ακόμη και αν το κάνει τι λόγος σου πέφτει ακριβώς, εσύ τον “χρηματοδοτείς”; Δεν υπάρχει λόγος να τον ρωτάς εμμέσως πλην σαφώς αν είναι κηφύνας ή όχι.

2. “Ρωτάς όσους σε απορρίπτουν σε δουλειές τους λόγους που σε απέρριψαν;”

Ότι και αν τους ρωτήσεις ας πούμε, πιστεύεις ότι αν κάποιος σε απορρίψει θα σου δώσει μια ικανοποιητική απάντηση για τους λόγους που το έκανε; Plus το σύνηθες follow up mail είναι της μορφής: “Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που επιδείξατε για τη θέση, αλλά δυστυχώς τα προσόντα σας δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις της θέσης που επιθυμούμε να καλύψουμε.” Ή κάτι παρεμφερές και αόριστο τέλος πάντων.

3. “Είσαι σίγουρος ότι τα mails με τα βιογραφικά που στέλνεις ότι δεν καταλήγουν στα spam των potential εργοδοτών σου;”

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, πώς ακριβώς μπορεί ένας άνθρωπος να το τσεκάρει αυτό; “Να μυρίσει τα νύχια του”; Aν πηγαίνει στα spam το mail σου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

4. “Πώς τα βγάζεις πέρα οικονομικά;”

Επειδή κάποιος είναι άνεργος, δεν σημαίνει ότι είναι και άπορος, αλλά ούτε εισοδηματίας. Προφανώς έχει βρει τρόπο να τα καταφέρνει. Είναι λίγο αδιάκριτη ερώτηση.

5. “Γιατί πιστεύεις ότι δεν σε προσλαμβάνει κανείς;”

Αυτή η ερώτηση κάνει ξεκάθαρα έναν άνεργο να νιώσει λίγο ανεπαρκής, πώς να το κάνουμε! Γιατί αφενός – πώς μπορεί να ξέρει γιατί τα βιογραφικά του έχουν καταλήξει στον “κουβά” (είτε στον online ή είτε στον real thing). Αλλά ακόμη κι αν ξέρει όντως, γιατί να κάτσει να σου “ξεφουρνίσει” τη λίστα με όλα του τα ελλατώματα ή τα ακαδημαικά του κενα;

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr