Σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια στην Κύπρο
Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται η ψήφισή του από τη Βουλή.

σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Με πρόνοιες που κατοχυρώνουν νομικά τόσο τα ετερόφυλα, όσο και τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν να συμβιώνουν εκτός γάμου, το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου και παίρνει πλέον τον δρόμο για τη Βουλή. Αναμφίβολα ο δρόμος για την ψήφισή του δεν θα είναι εύκολος, αφού σε ανάλογες συζητήσεις προηγούμενων χρόνων υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες.

Και ας μη ξεχνάμε πως και η κυπριακή Εκκλησία έχει τη δική της ισχυρή άποψη κατά του Συμφώνου Συμβίωσης, αν και το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τα πολιτικά κόμματα, τα οποία συνεργάστηκαν για την ετοιμασία του νομοσχεδίου.

Σε γενικές γραμμές, το Σύμφωνο Συμβίωσης θα κατοχυρώνει νομικά τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή τους συντρόφους, σε θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα παιδιά που προκύπτουν από τη συμβίωση, αλλά και ζητήματα ασφάλισης, κληρονομιάς, φορολογίας, περιουσίας, υγείας, σύνταξης κλπ.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, «με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται όλοι οι όροι και τα έννομα αποτελέσματα της συμβίωσης, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη της».

Στόχος του νομοσχεδίου σύμφωνα με τον κ.Σωκράτη Χάσικο είναι «η ανταπόκριση στην αναγκαιότητα ρύθμισης, εκ μέρους της πολιτείας, των υπαρκτών κοινωνικών και άλλων συνεπειών που επιφέρουν άλλης μορφής συμβιωτικές σχέσεις, οι οποίες συνθέτουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και την εντεινόμενη διαφορετικότητά της».

Αξίζει καταληκτικά να αναφερθεί ότι η χώρα μας, μαζί με τη Λιθουανία, είναι οι μοναδικές δύο χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης που διαθέτουν σύμφωνο συμβίωσης μόνο για ετερόφυλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;