Φιλιά: 10 πράγματα που δεν ξέρεις γι’αυτά part 1! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 25 Απριλίου 2015

Τα φιλιά είναι ίσως μία από τις πιο ευχάριστες εκφράσεις των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Αποτελούν ένδειξη πάθους, ή αγάπης και βασικά με ένα φιλί -ίσως- ξεκινούν όλα.

Δες στη λίστα που ακολουθεί 10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τα φιλιά.

1. Υπάρχει μια επιστημονική φράση ακόμη και για τα φιλιά.Ο όρος είναι “philematology”, ενώ ο Γαλλικός επιστημονικός όρος για τα φιλιά είναι “cataglottism”.

2. Η λέξη φιλί προέρχεται από την παλιά Αγγλική λέξη “cyssan”, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη πρωτο-Γερμανική λέξη “kussijinan” ή “kuss”.  Αυτές οι λέξεις πιστεύεται ότι προέρχονται από τον ήχο που παράγεται από τα φιλιά.

3. Ο μέσος άνθρωπος καίει 2 θερμίδες ανά λεπτό που φιλιέται. Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις 6 θερμίδες ανά λεπτό.

4. Τα φιλιά αποτελούν εξαιρετικά προσφιλές θέμα στην ποίηση και στη λογοτεχνία σε όλες τις γλώσσες και τις κουλτούρες. Η πρώτη νύξη και μόνο στο φιλί σε γραπτή γλώσσα υπάρχει σε 4 Σανσκριτικά κείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το 1500 π.Χ.

5. Είναι ευρέως γνωστό ότι το ανθρώπινο στόμα είναι εστία μικροβίων. Μονάχα με ένα φιλί, τα άτομα ανταλάσσουν περίπου 10 εκατομμύρια έως 100 εκατομμύρια βακτήρια. Όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται, αν φιλήσεις κάποιον που είναι άρρωστος, είναι λιγότερο πιθανόν να κολλήσεις από ότι αν κάνεις χειραψία με το ίδιο άτομο.

Δες τη συνέχεια στο teens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ