Η άσκηση προλαμβάνει την κατάθλιψη!
Η σωματική άσκηση όχι μόνο μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά μπορεί και να την προλάβει τελείως!

σωματική άσκηση και κατάθλιψη

Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως μας είναι γνωστό από έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά το παρελθόν, αλλά μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Medicine & Science in Sports & Exercise”, δείχνει ότι η άσκηση μπορεί και να αποτρέψει τελείως τα συμπτώματα αυτά από το να εκδηλωθούν!

Για την διεξαγωγή της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις περίπου 3.000 γυναικών, ηλικίας από 42 έως 52 ετών. Με ειδικά καταρτισμένο ερωτηματολόγιο βρήκαν για την κάθε μία το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης, καθώς και τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης που είχε αρχίσει να εκδηλώνει ή είχε ήδη αναπτύξει.

Διαπίστωσαν στη συνέχεια, ότι οι γυναίκες που εφάρμοζαν τις κλασικές συστάσεις διατήρησης της φυσικής τους κατάστασης (τακτική άσκηση, προσεκτική διατροφή κλπ) εμφάνισαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, σε σύγκριση με τις γυναίκες που ακολουθούσαν έναν πιο καθιστικό και “αδρανή” τρόπο ζωής, χωρίς ιδιαίτερη σωματική άσκηση.

Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι όσο πιο έντονη ήταν η σωματική δραστηριότητα μιας γυναίκας συνολικά στην ζωή της, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν αυτή η γυναίκα να εκδηλώσει οποιοδήποτε σύμπτωμα κατάθλιψης. Αυτό δείχνει ότι για την κάθε γυναίκα υπάρχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας/άσκησης το οποίο την προστατεύει έναντι της εκδήλωσης της κατάθλιψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;