Tα άλλα 6 καλύτερα Escape Rooms της Αθήνας! (part 2)

Και επειδή μάλλον τα Escape Rooms, ή αλλιώς, Δωμάτια Απόδρασης, αποτελούν μια μόδα που ήρθε για να μείνει, πιστεύουμε ότι πρέπει να ξέρεις ποια είναι τα καλύτερα της Αθήνας, ώστε να έχεις ποικιλία επιλογών!

Η λογική των Escape Rooms είναι απλή: 

Πας με την παρέα σου (συνήθως από 2 έως 6 άτομα, κι αφού προηγουμένως, έχετε διαλέξει και κλείσει τηλεφωνικώς το θεματικό Escape Room της επιλογής σας)

Σας κλειδώνουν στο ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο concept, Escape Room, και από εκείνη τη στιγμή, ο χρόνος μετράει αντίστροφα (ο χρόνος περίπου είναι 45-60 λεπτά).

Στόχος σας: να αποδράσετε από το χώρο, αξιοποιώντας τα στοιχεία, που είναι κρυμμένα, συναρτήσει του εκάστοτε concept, και που θα σας βοηθήσουν στην απόδραση.

Πρέπει να συνεργαστείς με την παρέα σου, ώστε να γίνεται μια αποτελεσματική ομάδα.

Πρέπει να καταφέρετε να αποδράσετε εντός συγκεκριμένου χρόνου.

Και πρέπει να σκεφτείτε με τρόπο «έξω από τα τετριμμένα» για να τα καταφέρετε.

Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει το άρθρο με το part 1 των καλύτερων Escape Rooms της Αθήνας, δες το εδώ

Το part 2 της λίστας μας είναι (αλφαβητικά):

1. Το «Mysteries»

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «The Lost Girl» στα Ιλίσια

Η υπόθεση: Η πραγματικότητα δεν είναι πάντα όπως φαίνεται…Μια απεγνωσμένη κοπέλα ζητά τη βοήθειά σου. Στo εγκατελειμένο της σπίτι υπάρχουν μυστικά που πρέπει να φανερωθούν, ώστε να λυτρωθεί από όσους θέλησαν το κακό της.Τα διλήμματα που θα αντιμετωπίσετε θα σφραγίσουν τη μοίρα της. Έχετε μόνο 1 ώρα. Ανακαλύψτε τo παρελθόν στα δωμάτια μυστηρίου.

–  To Escape Room «The Scientist of Dreams» στα Ιλίσια

Η υπόθεση: Ένας σύγχρονος αλχημιστής, που γνώριζε πώς ελέγχεται κάθε επιστήμη & ενέργεια, δολοφονήθηκε ύστερα από μια μεγάλη ανακάλυψη.Η κόρη τoυ είναι αυτή που χρειάζεται να γνωρίσει την αλήθεια, ενώ υποψιάζεται πως η υπόθεση είναι μπλεγμένη & με τη νεκρή της μητέρα. Μέσα στo εργαστήριο όμως, μάλλον θα ανακαλύψετε περισσότερα από όσα η ίδια πίστεψε πως θα μάθει…Έχετε μόνο 1 ώρα μέσα στα δωμάτια μυστηρίου. Αποκαλύψτε την αλήθεια.

Σημείωση:Tα δωμάτια του Mysteries  έχουν το χαρακτηριστικό ότι  στόχος τους δεν είναι η απόδραση, αλλά η λύση κάποιου μυστηρίου είτε η ολοκλήρωση κάποιας αποστολής. Δεν θα σας κλειδώσουν σε κάποιο δωμάτιο.Τα συμπεριλάβαμε στις λίστες μας καθώς είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι δωματίων που σίγουρα ενδιαφέρει όλους τους παίχτες δωματίων απόδρασης. Επίσης συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία με τα “Δύσκολα Δωμάτια” καθώς οι ίδιοι οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν την δυσκολία του δωματίου.

2. Το «The box»

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «The Haunted Box» στη Νέα Ιωνία

Η υπόθεση: Ένα ρίγος, διαπερνά την σπονδυλική σας στήλη, την ώρα που η πόρτα, κλειδώνει,πίσω σας. Ρίχνετε, βιαστικές ματιές,γύρω σας! Τι θα κάνετε; Κάποιος σας ακολουθεί ή νομίζετε; Πρέπει να ξεκινήσετε, να ψάχνετε,τον τρόπο να βγείτε έξω.. Η ώρα περνάει..
Το ρολόι πλησιάζει 12.. Τικ, τακ, τικ, τακ..

–  To Escape Room «The Museum Box» στη Νέα Ιωνία

Η υπόθεση: Μπαίνετε στο δωμάτιο και το βλέπετε! Ακριβώς, μπροστά στα μάτια σας, γυαλίζει και σας προκαλεί, να απλώσετε το χέρι να το πιάσετε! Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο, υπάρχει φύλακας, υπάρχουν κάγκελα και λείζερ! Τέρμα το χάζεμα, ας αρχίσουμε! Ακούγονται βήματα.. είναι ο φρουρός! Πλησιάζει.. βήμα, βήμα, βήμα…

3. Το «The Mındtrap»

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «The Lost Kingdom» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Τολμάς να ανοίξεις την πόρτα και να μπεις στα άδυτα ενός χαμένου βασιλείου; Ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο που θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο που θα σε παρασύρει. Μην ξεχνάς όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται, ο κίνδυνος καραδοκεί και εσύ και η παρέα σου πρέπει να προλάβετε να δραπετεύσετε μέσα σε μία ώρα!

–  To Escape Room «Time Machine» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Ανοίγεις την πόρτα και μπαίνεις σε μία άλλη εποχή! Το νέο δωμάτιο του TheMindtrap σε στέλνει σε μία διαφορετική χρονική περίοδο από την οποία καλείσαι να επιστρέψεις πριν να είναι πολύ αργά και παγιδευτείς εκεί για πάντα! Ποιος θα αντισταθεί σε μια δοκιμή της χρονομηχανής του TheMindtrap; Σε αυτό το δωμάτιο οι γρίφοι θα σου δείξουν τον τρόπο να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να επιστρέψεις στην πραγματικότητα μέσα σε μία ώρα. Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο όπλο σου! Χρησιμοποίησέ το και ζήσε αξέχαστες στιγμές με την παρέα σου.

–  To Escape Room «The Evil Mansion» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Το ιδανικό δωμάτιο για όσους αγαπούν τις ταινίες τρόμου. Γίνε ο πρωταγωνιστής της πιο τρομακτικής ιστορίας και προσπάθησε να δραπετεύσεις από το δωμάτιο πριν πέσεις στα χέρια του μανιακού δολοφόνου! Ένας serialkiller που τεμαχίζει τα θύματά του, είναι το σενάριο του νέου δωματίου του TheMindtrap που σε προκαλεί να λύσεις τους γρίφους του μαζί με την παρέα σου. Βρείτε την έξοδο σε 60 λεπτά και βγείτε επιζώντες και νικητές από το απόλυτο δωμάτιο τρόμου!

Σημείωση: Για άτομα άνω των 18. Δεν είναι για άτομα με επιληψία ή άτομα με βηματοδότη.

 

–  To Escape Room «Prisoners of Hope» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Πόσες φορές δεν έχεις δει ταινίες που ο πρωταγωνιστής κάνει τα πάντα για να δραπετεύσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας; Τι θα έλεγες να γίνεις εσύ, αυτή τη φορά ο ήρωας της δικής σου ταινίας δράσης; Αυτό το δωμάτιο του The Mindtrap σε καλεί να μπεις στα άδυτα μιας φυλακής και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ζωής. Θα κάνεις τα πάντα για να αποδράσεις πριν να είναι πολύ αργά;

–  To Escape Room «Insanity» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Το ιδανικό δωμάτιο για να ξεπεράσετε τις φοβίες σας για τα ιατρεία. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, κανένα ιατρείο δεν μοιάζει με αυτό που θα βρείτε στο The Mindtrap. Το πρώτο escaperoom είναι το ιατρείο ενός ψυχιάτρου, ο οποίος με ανορθόδοξες μεθόδους και πειράματα προσπαθεί να γιατρέψει τους παράφρονες ασθενείς του. Ακολουθήστε τα στοιχεία και δραπετεύστε από την «τρέλα» του δωματίου πριν να είναι αργά!

–  To Escape Room «Mirror Mirror on The Wall» στη Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Η υπόθεση: Ένα δωμάτιο γεμάτο με καθρέφτες, το τέλειο σκηνικό της δικής σου ζωντανής ιστορίας μυστηρίου. Αυτό το δωμάτιο του The Mindtrap σε καλεί να λύσεις τους γρίφους, να ξεφύγεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, να μείνεις συγκεντρωμένος και να βρεις την έξοδο. Συγκέντρωσε τα στοιχεία, μην παρασυρθείς από τις αντανακλάσεις και κάνε τα πάντα για να βγεις νικητής από το νέο, εντυπωσιακό, δωμάτιο με τους καθρέφτες!

 

4.Το «Trap Athens»

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «Secret Agent» στο Μοναστηράκι

Η υπόθεση: Βρίσκεστε στην κρυψώνα του μυστικού πράκτορα, ο οποίος διεξάγει έρευνα σχετικά με τέσσερις ύποπτους πράκτορες. Έχει ήδη πλήρη αρχεία για τον καθένα από αυτούς, αλλά δεν είναι σε θέση να βρει το μυστήριο που κρύβεται ανάμεσα στα αρχεία αυτά. Ο μυστικός πράκτορας μόλις βγήκε από την κρυψώνα του για μία ώρα, όσος είναι και ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας για να βρείτε τα μυστικά αρχεία των πρακτόρων και να βγείτε από τη κρυψώνα προτού επιστρέψει.

 

–  To Escape Room «The Bomb Room» στο Μοναστηράκι

Η υπόθεση: Είστε έτοιμοι να εισέλθετε στο υπόγειο μιας τράπεζας στην Πράγα, όπου ένας άνθρωπος έζησε για λίγες εβδομάδες κατασκευάζοντας μια βόμβα με σκοπό να ανατινάξει την τράπεζα. Μοναδικός σκοπός της ζωή του είναι να πάρει εκδίκηση από την τράπεζα, η οποία πήρε το σπίτι του και όλα τα χρήματά του, χάνοντας στο τέλος και τη σύζυγό του. Και όλα αυτά επειδή δεν είχε διαβάσει τα “ψιλά” γράμματα της σύμβασης που υπέγραψε με την τράπεζα.Η εκδίκηση του αποδείχθηκε επιτυχής έως τώρα σε δύο πόλεις. Σκοπός σας είναι να βρείτε τη βόμβα, να την αφοπλίσετε και να βγείτε έξω από το υπόγειο ζωντανοί.

 

5. Το «Trapped»

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «Experimentum IV» στο Νέο Κόσμο

Η υπόθεση: Είναι κάποιο κακόγουστο αστείο; Πως καταλήξαμε εδώ; Δώσαμε την συγκατάθεσή μας; Έχετε χάσει το μυαλό σας;

 

–  To Escape Room «An Old Friend» στο Νέο Κόσμο

Η υπόθεση: Η υπόθεση ξανανοίγει. ‘Eξι χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του συναδέλφου σας , όταν λαμβάνετε μια πρόσκληση. Είναι άραγε αυτός; Είναι δυνατόν;

6. Το «Sir Lock’s House»

 

To οποίο διαθέτει τις εξής επιλογές σε «Escape Rooms»:

–  To Escape Room «Titanic: The Final Hour» στην Εμμανουήλ Μπενάκη και Δερβενίων 41

Η υπόθεση: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς θα ήταν, να ήσασταν επιβάτες του διασημότερου πλοίου όλων των εποχών; Τι θα συνέβαινε, αν βρισκόσασταν παγιδευμένοι μέσα στον Τιτανικό, μερικά λεπτά πριν τη βύθισή του στη σκοτεινή άβυσσο; Θα καταφέρετε να βοηθήσετε το πλήρωμα και τους επιβάτες και ταυτόχρονα να δραπετεύσετε; Θα γίνετε μέρος της ιστορίας του; Ή είναι η μοίρα του «αβύθιστου» καραβιού σφραγισμένη στον παγωμένο θαλάσσιο τάφο του;

–  To Escape Room «Da Vinci: Unlocked»  στην Εμμανουήλ Μπενάκη και Δερβενίων 41

Η υπόθεση: Επισκεφτείτε το γραφείο ενός ερευνητή, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη των έργων του πασίγνωστου Ιταλού Αναγεννησιακού εφευρέτη – ζωγράφου. Έχετε μια τελευταία ευκαιρία να ερευνήσετε το έργο μιας ολόκληρης ζωής. Λύστε τους γρίφους και τα αινίγματα, που κρύβονται τόσο στα έργα του Leonardo, όσο και στο γραφείο του μυστηριώδη ερευνητή.Αλλά ακόμη και αν ανακαλύψετε τα ευρήματά του, θα καταφέρετε να αποδράσετε έγκαιρα από το γραφείο του; Θα αποκαλύψετε στον κόσμο το ιερότερο μυστικό του Leonardo Da Vinci;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;