«Αποκριές στο Αϊβαλί»: Η Λυδία Κονιόρδου αφηγείται Φώτη Κόντογλου

Από neolaia.gr Team 10 Φεβρουαρίου 2015

Η Αποκριά στο Αϊβαλί ξαναζωντανεύει στο Mουσείο Μπενάκη, στo πλαίσιο της έκθεσης του Soloúp, με αφορμή την έκδοση του graphic novel με τίτλο, «Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο» (εκδόσεις Κέδρος), που ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου.

Η Λυδία Κονιόρδου αφηγείται το απόσπασμα «Οι Αποκριές και οι Δώδεκα Θεοί» του Φώτη Κόντογλου από το βιβλίο του «Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου», ξαναζωντανεύοντας μνήμες από την ξεχωριστή αυτή γιορτή στη μικρασιάτικη πόλη. Τότε που μεγάλοι και παιδιά ξεφάντωναν στους δρόμους της με μουσικές εξαίσιες, μασκαρέματα και αυτοσχέδιους θιάσους. Στις αποκριές του Αϊβαλιού ξυπνούσαν τα όνειρα: ζωντάνευε ο Μεγ’ Αλέξανδρος, οι Δώδεκα Θεοί, οι φουστανελάδες ήρωες του 1821, αλλά και ο Ροβινσών Κρούσος, «ο πόλεμος των Μπόερς» και ο «Ολλανδικός στόλος»!

Την αφήγηση θα συνοδεύει στο νέυ ο Χάρης Λαμπράκης, ενώ θα προβάλλονται σκίτσα από τις αποκριές του Κυρ Φώτη, όπως έχουν καταγραφεί στο graphic novel «Αϊβαλί».

Θα συμμετέχει η θεατρική ομάδα του περιοδικού «Σχεδία».
H σκηνοθετική επιμέλεια της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης είναι της ίδιας της Λυδίας Κονιόρδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά», εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της ομάδας με τον Soloúp.

Η Λυδία Κονιόρδου και ο Χάρης Λαμπράκης είναι δύο από τους 100 και πλέον καλλιτέχνες που συμμετέχουν εθελοντικά στο δεύτερο «εναλλακτικό» video της δράσης «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» με θέμα την Σμύρνη, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.
Διάρκεια Έκθεσης
12/02/2015 – 08/03/2015 (Εγκαίνια: 10/02/2015, ώρα 19:00)

Εκδήλωση: «Αποκριές στο Αϊβαλί»
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00

Χώρος
Μουσείο Μπενάκη
Κτίριο Οδού Πειραιώς – Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση
Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, Εκδόσεις Κέδρος, Μουσείο Μπενάκη

«Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά»
paizoumeoikologika.org
fb: Paizoume.Oikologika.Page
Υπεύθυνες Επικοινωνίας:
Έλλη Ρουμπέν – [email protected]
Έλενα Χριστάκου – [email protected]

[Δελτίο Τύπου]

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ