Καταργούνται οι φυλακές Γ' Τύπου και ανηλίκων!

fylakes

Τέλος στις φυλακές Γ’ τύπου και ανηλίκων.

Ο νέος υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Νικόλαος Παρασκευόπουλος. σηματοδότησε στην ομιλία του μια στροφή σε ένα σαφώς ανεκτικότερο πλαίσιο απονομής της Δικαιοσύνης. «Απέναντι στο έγκλημα δεν έχει θέση μια πολιτική μηδενικής ανοχής» τόνισε. «Η Δικαιοσύνη θα είναι αυστηρή έναντι ενόχων για μεγάλα εγκλήματα και ανεκτική για τους μικροπαραβάτες». Οι φυλακές ανηλίκων «ουσιαστικά θα καταργηθούν και θα περιοριστεί δραστικά ο περιορισμός ανηλίκων 15- 18 ετών, ώστε να προβλέπεται μόνον για εγκλήματα ανθρωποκτονίας». Οι καταδικαζόμενοι, «ή δεν θα υπάρχουν, ή θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού» και θα μπορούν να συμβιώνουν μαζί με ενήλικες στις κανονικές φυλακές, με ιδιαίτερη πρόνοια για τις συνθήκες φύλαξής τους.

Τέλος στις φυλακές Γ’ Τύπου

Άλλο τόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, έναν θεσμό που έκρινε «προβληματικό» καθώς «άλλαζε ποιοτικά την ποινή χωρίς η αλλαγή αυτή να βασίζεται σε δικαστική κρίση, οι όροι του ακουμπούσαν την πλειονότητα των κρατουμένων, ενώ και οι στερήσεις στην επικοινωνία των κρατουμένων, έφταναν σε επίπεδα στερήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, «αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχουν πτέρυγες ειδικών συνθηκών φρούρησης στις κανονικές φυλακές» διευκρίνισε ο υπουργός.

Στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών, θα γίνει, εξάλλου, προσπάθεια τροπής κακουργημάτων σε σοβαρά τιμωρούμενα πλημμελήματα, καθώς και απεξάρτησης τοξικομανών εκτός των φυλακών, ενώ θα μελετηθεί και η «επιτυχημένη» προσπάθεια αποσυμφόρησης που υπήρξε την περίοδο 1993- 95 (επί υπουργίας Γ. Κουβελάκη).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;