Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

«ΌΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ»

ΣΤΟΝ 10ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές αθλητών κάθε ηλικίας και επιπέδου, αλλά και δρομέων υγείας, στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 8 το πρωί και τερματισμό την πλατεία του Λευκού Πύργου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε δημόσια οδό 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και αγώνας δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και η μαζική ανταπόκριση του κόσμου είναι το στοιχείο που “γεννά” αισιοδοξία στην Οργανωτική Επιτροπή, ότι φέτος θα καταρριφθεί κάθε ρεκόρ συμμετοχής στη διοργάνωση.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. όσα παιδιά έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, με την προθεσμία των εγγραφών να λήγει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-μαθήτριες γεννημένοι τα έτη 2003 έως 2006. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο 2310-200.361 ή με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org, Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ και στο fax 2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360 Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και φέτος οι εγγραφές χωρίζονται σε ατομικές και ομαδικές.

Σχολιάζοντας τις πυρετώδεις προετοιμασίες για τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος δήλωσε πως «η φετινή επετειακή διοργάνωση θα διαφημίσει την Μακεδονία και την πατρίδα μας ειδικότερα σε όλον τον πλανήτη. Θα είναι η μεγάλη εαρινή γιορτή, η οποία πέραν του αθλητικού θα διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα. Με το σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», η διοργάνωση με την άριστη τεχνική της επιτροπή θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δρομείς υψηλού επιπέδου, δρομείς υγείας και δρομείς με αναπηρίες, να ζήσουν αυτήν την μεγάλη εμπειρία ζωής. Παράλληλα θα υποστηριχθούν πάρα πολλά ιδρύματα τα οποία παράγουν εξαιρετικό κοινωνικό έργο. Μετά από συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της διοργάνωσης, είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι η υποστήριξη των δρομέων και ειδικά των Μαραθωνοδρόμων θα είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά, αφού για αυτόν τον σκοπό έχουν ενεργοποιηθεί αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς με επικεφαλής τους Δημάρχους των περιοχών που διατρέχουν οι διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος και οι οποίοι, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πέραν των ενεργειών υποστήριξης θα διοργανώσουν και παράλληλες εκδηλώσεις στις περιοχές ευθύνης τους».

Ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων -Μενεμένης.

Λεπτομέρειες για το αγωνιστικό μέρος του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.atgm.gr/index.php/el/, ενώ το τηλεοπτικό spot μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NgRMXxkyGrk

[Δελτίο Τύπου]

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;