Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η Επόμενη μέρα! (Συνεχής Ενημέρωση)

syriza anel

12:50. Στο υπερυπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταθάκης, στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ν. Κοτζιάς, ενώ στο υπουργείο Άμυνας φαβορί δείχνει να είναι ο Πάνος Καμμένος.

Στο υπερ-υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να τοποθετηθεί ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά πάσα πιθανότητα στον Νίκο Ξυδάκη, με μικρότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο Νίκος Φίλης.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Ν. Βούτσης θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

12:20. Στο υπουργείο Υγείας κλείδωσε το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

11:45. Οριστικά ο κύριος Βαρουφάκης στο Υπουργείο Οικονομικών.

11:00 Από λεπτό σε λεπτό η νέα κυβέρνηση.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου

20:30. Για σπουδαία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας στη συγχαρητήρια επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία επισημαίνει ακόμη ότι “τις επόμενες λίγες ημέρες καλείστε να λάβετε αποφάσεις που θα άρουν την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες της χώρας μας να ανταποκριθεί στην ευρωπαϊκή της προοπτική και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία”.

17:30. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το γεγονός πως δεν υποδέχτηκε κανείς τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πρωτόγνωρο. Δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό.”Είναι ενδεικτικό του πολιτκού πολιτισμού τους”, είπαν χαρακτηριστικά

16:20. Στο σκοπευτήριο Καισαριανής τώρα ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει λουλούδια για φόρο τιμής στους πεσόντες.

16:13. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Καμμένου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

16:11. Δεν θα γίνει ολιγόλεπτη συνάντηση Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα υπάρξει ενημέρωση από τον κ. Μπούρα, προς τον διευθυντή του γραφείου του Τσίπρα.

16:07. Μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας για το ραντεβού με τον επερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να του παραδώσει την πρωθυπουργία της χώρας.

16:05. Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας (Ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας).

Screen Shot 2015-01-26 at 4.02.51 PM Screen Shot 2015-01-26 at 4.02.40 PM

16:00. Ορκίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο και όχι με θρησκευτικό. Δείτε LIVE εικόνα.

 

15:50. Το tweet του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα:

15:30. Τώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Αναμένουμε να πάρει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

15:00. Στις 15:30 συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον κ. Τσίπρα

14:25. Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνάντησης του γγ του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως δεν θα δοθεί ψήφος στήριξης ή ψήφος ανοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

14:15. Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα γίνει στις 19:00. Υπάρχει ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να δούμε τι θα κάνει. Μου τηλεφώνησε ο κ. Αβραμόπουλος και με συνεχάρη. Δεν συζητήσαμε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Αθήνα

13:30. «Όχι» σε ψήφο στήριξης, ή ανοχής, με οποιαδήποτε μορφή, λέει το ΚΚΕ

13:00. Αύριο στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

12:30. Στις 16:00 η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού

11:30. Π. Καμμένος: Από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Τσίπρα.

10:30.Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου βρίσκεται από τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ύστερα από σχετική πρόσκληση που έλαβε τη νύχτα από τον νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα όταν ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.

Το πρώτο που έγινε ήταν να κλειστεί ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο στις 10.30 το πρωί. Ο κ. Καμμένος αναμένεται να κάνει δήλωση στήριξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζοντας τον κ. Τσίπρα με άλλους 13 βουλευτές.

Μετά το ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αφού πάρει την εντολή και με την ασφάλεια των 162 βουλευτών ο Αλέξης Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας σήμερα Δευτέρα.

Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα γίνει την Τρίτη το απόγευμα ή την Τετάρτη το πρωί.

Κυβέρνηση:

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση θα διαδραματίσει ο Γιάννης Δραγασάκης, πιθανότατα από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών, ενώ ενδέχεται να έχει το ρόλο του επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, πιθανώς αρμόδιο για τα έσοδα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι ένα από τα υπερ-υπουργεία, καθώς αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Σταθάκης. Ρόλο αναμένεται να παίζει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το δεύτερο νέο υπερ-υπουργείο θα είναι το Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο θα υπαχθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό. Κύριος υποψήφιος για την ηγεσία του υπερ-υπουργείου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Δημήτρης Παδημούλης, το όνομα του οποίου ακουγόταν για αυτό το υπουργείο, διευκρίνισε με δηλώσεις του οτι δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση και, όπως είπε και στον κ. Τσίπρα, θεωρεί ότι από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο μπορεί να είναι πιο χρήσιμος στην κυβέρνηση και τη χώρα.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, του Νίκου Κοτζιά, αλλά και του Κώστα Ήσυχου, ως υφυπουργού.

Στο υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα και του Νίκου Τόσκα.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Παναγιωτη Νικολούδη.

Για τη θέση του Προέδρου της Βουλής ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση και του Θοδωρή Δρίτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;