Θεατρική παράσταση: «Η σφήκα η Ρίκα στο μαγεμένο δάσος»

Από neolaia.gr Team 17 Ιανουαρίου 2015

«Η σφήκα η Ρίκα στο μαγεμένο δάσος»
Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27, τηλ:2155205352) Κυριακή στις 12.15μ.μ
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Πρόκειται για ένα έργο που έχει τις ρίζες του στο παραδοσιακό παραμύθι «ο τζίτζικας κα ο μέρμηγκας», από τους μύθους του Αισώπου. Η προσέγγιση αυτή τη φορά, θέλησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του τεμπέλη τζίτζικα δίνοντας μια φανταστική εκδοχή της συμπεριφοράς του!

Η σφήκα η Ρίκα γνωρίζει την περιπέτεια του τζίτζικα με τον μέρμηγκα και είναι η μόνη απ’ όλα τα ζώα του δάσους που θέλει να τον βοηθήσει, έτσι ώστε να αρχίσει κι αυτός να δουλεύει και να σταματήσουν να τον κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα ζώα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς της όμως, του αποκαλύπτει κάτι που οδηγεί στην εξαφάνισή του. Η σφήκα η Ρίκα, νιώθοντας ενοχές αποφασίζει να τον ψάξει μέχρι να τον βρει! Έτσι θα βρεθεί σε ένα ξέφωτο στο δάσος, όπου θα συναντήσει δύο περίεργους κορμούς κι ένα πιθάρι που μιλάει με αινίγματα και με τη βοήθειά τους θα ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το κορίτσι στη λίμνη!

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά, πέρα από την παρακολούθηση του παραμυθιού, καλούνται να συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα απ’ τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά και αινίγματα που ακονίζουν το μυαλό τους, είναι μόνο μερικές απ’ τις διασκεδαστικές και συγχρόνως διδακτικές δυνατότητες αυτής της παράστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αγγελική Γκαλμπένη
Σκηνοθεσία: Χάρης Αρώνης
Παίζουν: Aγγελική Γκαλμπένη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Άρης Αγάθος, Νεφέλη Κατσιμίχα
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αίας Μακρής
Φωτισμοί: Χάρης Αρώνης
Χορογραφίες: Αυγουστίνος Κούμουλος

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486