Food And Drink: O καλοφαγάς Πρόεδρος της Γλυφάδας

proedros_glyfada_3

Η πανέμορφη αυλή του κεμπαπτζίδικου, που έκλεψε την παράσταση όλο το καλοκαίρι (ναι, το πηγάδι στη μέση της λειτουργεί), συνεχίζει εξίσου δυναμικά και το χειμώνα. Σε εντελώς, εννοείται, ‘χουχουλιάρικη’ έκδοση. Κομπλέ δηλαδή με αντιανεμικές οθόνες για προστασία από το κρύο και τον αέρα, σόμπες (τόσο κανονικές όσο και μια εξαίσια αντίκα στην είσοδο). Όλοι καλοί λόγοι να γνωρίσετε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- το πλέον ανερχόμενο brand των νοτίων προαστίων. Το οποίο ξεκίνησε, υπό μια έννοια, 30 χρόνια πριν, σε ένα μικρό βουνίσιο χωριό έξω από την Καρδίτσα.

‘Μας ενοχλούσε το γεγονός ότι πήγαινες να φας έξω και τα πάντα ήταν βιομηχανοποιημένα και τυποποιημένα, ενώ ήταν φανερό ότι η εποχή προστάζει επιστροφή στο παραδοσιακό. Είτε στην διακόσμηση, είτε στο φαγητό. Οπότε ξεκινήσαμε να φτιάξουμε κάτι που να έχει ως κεντρικό άξονα το καθαρό, γνήσιο κρέας. Αυτό που δεν έχει περάσει επεξεργασία. Αυτό που δεν είναι ‘σκεπασμένο’ επίτηδες από μπαχαρικά. Θέλαμε όλες οι γεύσεις μας να είναι αγνές. Για αυτό και όλα, από το κεμπάπ ως το καλαμάκι, παρασκευάζονται χειροποίητα στο εργαστήριό μας που είναι πιστοποιημένο με HASP και ISO. Τίποτα δεν έρχεται έτοιμο’

proedros_glyfada_4

Τα δυο αδέλφια τα κατάφεραν. Ο Πρόεδρος έγινε επιτυχία ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Και αυτό είναι ένα γεγονός που, ακόμη και οι ανταγωνιστές τους, οφείλουν να παραδεχτούν. Και όντως, σε καθ’ιδίαν συζητήσεις, παραδέχονται.

Όσο για τους πελάτες, αυτοί αρκεί να παραγγείλουν μερικά από τα bestseller του καταλόγου, όπως την Προεδρική σαλάτα με τα αναμεικτα λαχανικά, το γαλοτύρι και τη φρέσκια ντομάτα από πάνω, την Προεδρική μερίδα (που περιλαμβάνει σις κεμπάπ, κασερλί κεμπάπ και κεμπάπ κοτόπουλο), το σις αρνάκι γάλακτος ή τις trademark πατάτες με αυγά για να πειστούν.

Αν και προσωπικά μου αρκεί το γεγονός ότι έχω να δει να τρώνε εδώ και των δυο τα παιδιά. Ή ότι ο 80χρονος παππούς τους, Βασίλης, όταν ήρθε από το χωριό να τους επισκεφτεί, τους είπε τα καλύτερα για όλο αυτό που έχουν φτιάξει.

Επίσης εκτιμώ την απέχθεια που έχουν σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα (σχεδόν τους παρακαλάω να κάτσουν επιτέλους να φωτογραφηθούν), το πόσο ακούνε τις παρατηρήσεις των πελατών (‘πρόσφατα αλλάξαμε εντελώς την συνταγή του ταμπουλέ, μετά από προτροπή θαμώνα, προκειμένου να είναι πιο κοντά στην αυθεντική’) και την έμφαση που δίνουν στην εύρεση νέων πιάτων και νέων μικρών παραγωγών.

proedros_glyfada_8

Τέλος, σχετικά με το κατά πόσο τους αγχώνει το γεγονός ότι το κεμπάπ πάει να γίνει μόδα, κάτι που σημαίνει ότι κάποτε θα περάσει, τα δυο αδέλφια μου δίνουν αβίαστα την απάντηση

‘Πάντοτε υπάρχουν εκείνοι που μπαίνουν στο χώρο και μετά από λίγο βγαίνουν. Εμείς βλέπουμε το θέμα ως μαραθώνιο. Και θεωρούμε ότι το μόνο που αρκεί για να φτάσουμε τη γραμμή του τερματισμού είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε βάση στην ποιότητα. Γιατί ο κόσμος δεν θέλει πια να πετάει πια χρήματα ούτε καν για το σουβλάκι. Και πολύ καλά κάνει’

Info-O Πρόεδρος, Σάββα Λαζαρίδη 3, 210-8985642

Πηγή: Nou-pou.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;