Τελικά ο άνθρωπος πάτησε ή όχι στο φεγγάρι;

Neil Armstrong.2

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Με αυτά τα λόγια καταγράφηκε η πρώτη επίσκεψη του ανθρώπου στη Σελήνη, το 1969, όταν οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν με το διαστημικό σκάφος «Απόλλων 11» (Apollo 11) ταξίδεψαν στο Φεγγάρι και πάτησαν στο έδαφός του.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντιμετώπισαν την προσελήνωση του ανθρώπου με αρκετή δυσπιστία, ή την αμφισβήτησαν ευθέως.

Υποστηρίζεται, και μάλιστα με επιχειρηματολογία, πως στην πραγματικότητα ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στην επιφάνεια τής Σελήνης, αλλά οι εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου, προέρχονται από γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε κινηματογραφικά στούντιο και στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση, πιο γνωστή ως «Περιοχή 51» (Area 51), όπου και οι Αμερικανοί πραγματοποιούν τα πειράματά τους και είναι μια περιοχή με αυστηρή απαγόρευση προσέγγισης.

Τρία είναι τα κύρια δεδομένα που επικαλούνται οι αμφισβητίες:

1. Η αμερικανική σημαία που εμφανίζεται στις φωτογραφίες κυματίζει, ενώ είναι γνωστό πως στην Σελήνη δεν υπάρχει ατμόσφαιρα!

2. Στις εικόνες δεν εμφανίζονται άστρα, ενώ υποτίθεται ότι έχουν τραβηχτεί στο διάστημα, και όχι σε κάποιο κλειστό χώρο.

3. Στο σημείο προσγείωσης της σεληνακάτου, δεν υπάρχει ούτε ένας κρατήρας, ενώ η επιφάνεια της Σελήνης είναι γεμάτη από αυτούς στην πραγματικότητα.

Γιατί όμως οι Αμερικανοί να επινοήσουν ένα τέτοιο ψέμα; Τι όφελος θα είχαν;

Η πιο λογική απάντηση που δίνεται, είναι εξαιτίας τού ανταγωνισμού (και εν μέσω του ψυχροπολεμικού κλίματος) για την πρωτιά τής κατάκτησης τού διαστήματος που έδιναν με τούς Σοβιετικούς, οι οποίοι λίγα χρόνια πριν, το 1961, είχαν καταφέρει να στείλουν τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα, τον Γιούρι Γκαγκάριν. Οι Σοβιετικοί, είχαν ήδη καταφέρει, το 1957, να στείλουν και τον πρώτο δορυφόρο στο διάστημα, τον «Σπούτνικ 1», κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις, αλλά και πανικοβάλλοντας τούς Αμερικανούς που φοβόταν έναν πυρηνικό πόλεμο.

Και τώρα εμείς, καλούμαστε να διακρίνουμε τι είναι και τι όχι από όσα μας πλασάρονται αλήθεια ή ψέματα. Πάντως οι Αμερικάνοι και άλλες φορές στο παρελθόν επινόησαν πράγματα, όπως την εμφάνιση εξωγήινων, που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν τέχνασμα – δημιούργημα κάποιου χολιγουντιανού κολοσσού. Εσείς τι πιστεύετε; Πατήσαμε ή όχι στη Σελήνη;

Δείτε μερικές φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία.

Neil Armstrong

Neil Armstrong.2

apollo 11

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;