Παιδεία:

ΟΛΜΕ: Να μην δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές της Κεφαλονιάς

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το σκηνικό των Πανελλαδικών εξετάσεων να αλλάζει καθώς η πληροφορική “επιστρέφει” στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου το μάθημα θα συμπεριληφθεί ξανά στις Πανελλαδικές χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν θα αντικαταστήσει κάποιο μάθημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής αναμένεται να ισχύσουν τα εξής:

• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.

• Στην Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι αν η Πληροφορική θα αντικαταστήσει κάποιο από τα εξεταζόμενα μαθήματα στα υπάρχοντα πέντε πεδία, ή αν θα δημιουργηθεί ένα έκτο. Στην πρώτη περίπτωση, τα φώτα στρέφονται στο πεδίο θετικών και τεχνολογικών επιστημών και στη Χημεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Ενωση Ελλήνων Χημικών θα ζητήσει το μάθημα της Πληροφορικής να αποτελέσει 5ο ειδικό μάθημα, όπως π.χ. το Σχέδιο για την Αρχιτεκτονική, η ξένη γλώσσα για τις ξενόγλωσσες φιλολογίες και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα Οικονομικά, αλλά να μη «θιγεί» η θέση της Χημείας στην Γ΄ Λυκείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;