Μετά από πόσο καιρό πρέπει να πω «ναι» στο πρώτο ραντεβού;

Από Νικόλαος Μπάρδης 13 Σεπτεμβρίου 2014

first date

Μήπως μία νέα γνωριμία που μόλις κάνατε, σας ζητάει να βγείτε ραντεβού, αλλά εσείς αισθάνεστε περίεργα και δεν ξέρετε πότε πρέπει να πείτε το πολυπόθητο «ναι»;

Μία σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Science» εξέτασε μετά από πόσο χρονικό διάστημα είναι «ιδανικό» να δεχτεί κάποιος μία πρόταση για πρώτο ραντεβού. Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μετά το πέρας του οποίου η επιρροή των άλλων μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στις αποφάσεις μας.

Πριν πείτε λοιπόν το «ναι», περιμένετε τρεις μέρες για να έρθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά σας συναισθήματα.
Στο πλαίσιο της μελέτης ζητήθηκε από μια ομάδα φοιτητών να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα 280 γυναικείων προσώπων.
Αφού βαθμολόγησαν το κάθε πρόσωπο, οι ερευνητές τούς έδειξαν τη μέση βαθμολογία της υπόλοιπης πειραματικής ομάδας.
Εν συνεχεία, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα ίδια πρόσωπα μετά από μία ημέρα, τρεις ημέρες, μία εβδομάδα και τρεις μήνες.

Όπως διαπιστώθηκε, τα άτομα θα μπορούσαν να αλλάξουν την αρχική τους άποψη εξαιτίας των άλλων τις τρεις πρώτες μέρες. Μετά την πάροδο των τριών αυτών ημερών, οι περισσότεροι επέστρεψαν στην αρχική τους εκτίμηση. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι, επειδή η επίδραση της κοινωνικής συμμόρφωσης διαρκεί κάποιες ημέρες, αντανακλά μια βραχυπρόθεσμη αλλαγή στην προσωπική άποψη», επισημαίνουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους.

Οπότε, για να μη νιώθετε πιεσμένοι, δώστε χρόνο στο πράγμα και μην βιαστείτε να απαντήσετε… Άλλωστε, τρεις μέρες μόνο είναι αυτές. Και σε αυτά τα πράγματα (στις γνωριμίες δηλαδή με νέα άτομα) καλό είναι να μην δρούμε παρορμητικά και ακαριαία.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ