8 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού

8 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού

Σαν σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα οργασμού, για αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στον σύντροφο σας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού πρωτογιορτάστηκε το 1998, με πρωτοβουλία του αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα.

Ο αμφίφυλος Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο oργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος.

Ως Παγκόσμια Μέρα Oργασμού καθιερώθηκε από τον ίδιο η 8η Αυγούστου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Μόνο επειδή είναι μια μέρα του καλοκαιριού και δεν υπάρχει άλλη γιορτή αυτή την ημερομηνία.

Αλήθειες και ψέμματα για τον οργασμό 

Οι γυναίκες µπορούν να ευχαριστηθούν το σεξ ακόµα και αν δεν φτάσουν σε οργασµό.

Η γυναίκα έχει πολλά επίπεδα οργασµού και σεξουαλικής εκτόνωσης. Και ναι µεν η αποφόρτιση µπορεί ίσως να προσφέρει µεγαλύτερη ικανοποίηση, αλλά η ικανοποίηση είναι περισσότερο µια εγκεφαλική διαδικασία, εποµένως µπορεί να απολαύσει το σεξ και χωρίς οργασµό.

• Οι άντρες δεν απολαµβάνουν το σεξ χωρίς εκσπερµάτιση.
Ο άντρας, αν δεν εκσπερµατώσει, συνήθως δεν ικανοποιείται (σε κάποιες περιπτώσεις µπορεί ακόµη και να εµφανίσει πόνο στους όρχεις). Υπάρχει ωστόσο και εδώ ένα είδος ήπιας αποφόρτισης, που είναι ηδονική αλλά όχι τόσο δυνατή όπως ο οργασµός.

• Ο πολλαπλός οργασµός µπορεί να συµβεί και στους άντρες.
Αν και είναι σπάνιος, θα µπορούσε να συµβεί. ∆εν µπορεί να συγκριθεί ωστόσο µε την πολλαπλότητα του γυναικείου οργασµού.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα µπορεί να έρθει σε οργασµό, να χαλαρώσει και σε σύντοµο διάστηµα να έχει ξανά οργασµό (µέχρι και τέσσερις φορές συνεχόµενες) σε αντίθεση με τον άνδρα ο οποίος δυσκολεύεται  περισσότερο για να διατηρήσει τη στύση του.

Τέλος, ο οργασµός βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα, καθώς µπορεί να προσδιορίζεται από πολλούς παράγοντες (φύλο, ψυχολογία, χαρακτήρας, ηλικία, τυχόν παθολογικά αίτια). Για να συντονιστούν οι δύο σύντροφοι απαιτείται περισσότερη υποµονή και κατανόηση εκατέρωθεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;