Μηχανογραφικό 2014: Από τις 24 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου!

mixanografiko

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου η ηλεκτρονική κατάθεση

Από τις 18 Ιουνίου και μετά θα πρέπει οι μαθητές να μεταβούν στα σχολεία προκειμένου να προμηθευτούν τους κωδικούς για το μηχανογραφικό τους δελτίο η κατάθεση του οποίου θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 24 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Η υποβολή του μηχανογραφικού γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 24-6-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ.

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.): Ημερομηνίες -Κωδικοί

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 18 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού και συνακόλουθα έκδοσης κωδικού έχουν οι ακόλουθοι υποψήφιοι:

α) Υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014.

β) Υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ που απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄ κατά τα έτη 2012 ή 2013, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα Λύκεια ως εξής:

Όσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Όσοι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2012 ή 2013 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου δήλωσαν υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), δεν ανακάλεσαν την Αίτηση-Δήλωση πριν τις εξετάσεις και τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ σε κανένα μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, για να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης, ώστε να υπαχθούν τελικά στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;