Unicode: Λανσάρει πάνω από 250 νέα emoji

emoji-grab.png

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνεταιρισμός Unicode, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται όλα τα παγκόσμια standards λογισμικού, σύμφωνα με την οποία έρχεται η νέα βερσιόν διαχείρισης προτύπων απεικόνισης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να λανσάρει πάνω από 250 νέους χαρακτήρες-σύμβολα, γνωστά και ως emoji που αναπαριστούν πληθώρα θεμάτων.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι νέοι ασπρόμαυροι χαρακτήρες Unicode θα περιλαμβάνουν ζωάκια, όπως σκίουρους, μετεωρολογικά σύμβολα, όπως ένα θερμόμετρο ή μια απεικόνιση τυφώνα, αλλά και κάποιους άλλους γενικής χρήσης χαρακτήρες όπως ένα χέρι που χαιρετά με τα δάκτυλα ανοικτά, δανεισμένο από το Star Trek.

Μάλιστα, αν και οι περιγραφές των εικονοσυμβόλων αλλά και ο βασικός σχεδιασμός τους γίνεται υπ’ ευθύνη του Unicode, η εφαρμογή τους μέσα στις βιβλιοθήκες χαρακτήρων λογισμικών όπως το iOS ή το Android και η ενσωμάτωσή τους σε applications ανταλλαγής μηνυμάτωn κάθε συσκευής, θα ποικίλει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

emoji_1.png

Εν αντιθέσει με τις πολύχρωμες απεικονίσεις τους και τις περίτεχνες αναπαραστάσεις τους σε λειτουργικά συστηματα, smartphones και άλλα gadgets, τα βασικά σχέδια της Unicode είναι απλοϊκά στο σχεδιασμό τους και πάντοτε μονόχρωμα.

Πάντως, εκτός από τα emoji, η ανανεωμένη version του Unicode που σύντομα θα εφαρμοστεί από το σύνολο των λειτουργικών συστημάτων και κατασκευαστών συσκευών περιλαμβάνει κι άλλες αλλαγές όπως την βελτίωση των γραμματοσειρών της ινδικής γλώσσας και την ενσωμάτωση συμβόλων συναλλάγματος, καθώς και την υποστήριξη χαρκτήρων σπάνιων γλωσσών από όλες τις ηπείρους.

683377_emoji

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;