Apple: Ήρθε το iOS 8 για iPhone και το OS X Yosemite για Mac

WWDC_YOSEMITE

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Apple στην έναρξη του 25ου συνεδρίου προγραμματιστών WWDC, ο Tim Cook και τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν μια σειρά από αναβαθμίσεις, αλλαγές, νέα applications και εργαλεία προγραμματισμού που προσθέτουν νέες λειτουργίες και διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ συσκευών, λογισμικών και χρηστών και προάγουν την αποδοτικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια σύντομη ομιλία του Tim Cook για το μέλλον του iOS και του λειτουργικού των υπολογιστών Mac, OS X, o αντιπρόεδρος του τομέα λογισμικού της Apple Craig Federighi, παρουσίασε το ολοκαίνουριο το Mac OS X Υosemite.

Πρόκειται για τη νέα βερσιόν λειτουργικού για υπολογιστές Mac που παρουσιάζει αρκετές αισθητικές αλλαγές από τα προηγούμενα, δανειζόμενο πολλά στοιχεία από το iOS, αναβαθμίζει υπάρχοντα προγράμματα (όπως τον browser Safari), ενώ προσθέτει την παροχή Continuity, που βοηθάει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των Mac και των φορητών συσκευών.

Μάλιστα, το Mac OS X Yosemite θα είναι διαθέσιμο ως δωρεάν αναβάθμιση το Σεπτέμβρη, ενώ στο κομμάτι του λειτουργικού για τις φορητές συσκευές της, η Apple ανακοίνωσε την αναβάθμιση του λειτουργικού της στην έκδοση iOS 8, η οποία περιλαμβάνει μια πλειάδα νέων παροχών όπως τις διαδραστικές ειδοποιήσεις, τη δυνατότητα άμεσης απάντησης σε μηνύματα, ενώ εργάζεστε σε άλλο app, τη δημιουργία threads στην εφαρμογή μηνυμάτων, και νέους γρηγορότερους τρόπους πληκτρολόγησης κειμένου.

Έτσι, οι επερχόμενες αλλαγές θα δίνουν και hands-free χαρακτηριστικά στην SIRI, την ηλεκτρονική βοηθό των φορητών συσκευών της Apple.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό iOS 8, δεν θα λειτουργεί σε συσκευές iPhone 4 και παλαιότερες.

Ταυτόχρονα, η Apple ανακοίνωσε την εφαρμογή παρακολούθησης της υγείας του κατόχου μιας iOS συσκευής, ονόματι Health, η οποία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα της εταιρείας που θα συνεργαστεί με την NIKE και Νοσοκομεία, ώστε να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός πλήρους προφίλ υγείας όσων το επιθυμούν.

Τέλος η εταιρεία ανακοίνωσε το HouseKit, που θα επιτρέπει τον έλεγχο οικιακών συσκευών και συστημάτων, απευθείας από την iOS συσκευή, μέσω applications που θα “μιλάνε” εξ αποστάσεως, με το οικιακό σύστημα, φωτισμού, θέρμανσης, συναγερμού κ.ο.κ., καθώς και τη γλώσσα προγραμματισμού Swift, για applications που θα επιτρέπει την ταχύτερη ανάπτυξη και έλεγχο των εφαρμογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;