4 αλήθειες για το στοματικό σεξ που δεν γνωρίζατε!

#sex

Τη σημερινή εποχή το στοματικό σεξ φαίνεται να μην αποτελεί πια ταμπού. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές στατιστικές, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τέτοιου είδους εμπειρίες από την εφηβεία ακόμα. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 50% των εφήβων και σχεδόν το 90% των ενήλικων, ηλικίας μεταξύ 25 – 44 ετών, δηλώνει πως έχει κάνει στοματικό σεξ με άτομο του αντίθετου φύλου.

Παρά το γεγονός όμως ότι αποτελεί υγιές μέρος της σχέσης των ενηλίκων, έχει και ορισμένα αρνητικά στοιχεία, τα οποία η πλειοψηφία αγνοεί. Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις αλήθειες γύρω από το στοματικό σεξ και ανακαλύψτε πολύπλευρα το πρόσωπο της απόλαυσης.

1. Συνδέεται με τον καρκίνο του φάρυγγα.

Δεν είναι το στοματικό σεξ αυτό καθ’ αυτό που προκαλεί καρκίνο, αλλά τα ανθρώπινα θηλώματα (HPV), τα οποία μπορούν να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο κατά τη διάρκεια του σεξ, συμπεριλαμβανομένου και του στοματικού. Μια ανάλογη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “The New England Journal of Medicine” το 2007, έδειξε πως μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του στοματοφάρυγγα διατρέχουν τα άτομα που έχουν κάνει στοματικό σεξ με τουλάχιστον έξι διαφορετικούς συντρόφους!

2. Βελτιώνει κάποιες σχέσεις ενηλίκων, δημιουργεί όμως πρόβλημα σε κάποιες άλλες.

Μπορεί το στοματικό σεξ να ενισχύει τους δεσμούς σε ορισμένα ζευγάρια και να τα φέρνει πιο κοντά, ωστόσο σε άλλα ίσως προκαλεί έντονο άγχος. Γιατί όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται για αυτή την στάση, είναι η ανησυχία του ενός συντρόφου σχετικά με την υγιεινή, είτε η ανησυχία για την αντίδραση του συντρόφου του/της, είτε το άγχος σχετικά με την απόδοσή τους, καθώς ακόμη και η άρνηση του ενός συντρόφου, καθώς το εκλαμβάνει ως ένδειξη υποταγής…

3. Το στοματικό σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι συνηθισμένο, αλλά κρύβει κινδύνους.

Πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του HIV, του έρπητα, της σύφιλης, της γονόρροιας, του HPV, και της ιογενούς ηπατίτιδας είναι δυνατόν να μεταφερθούν μέσω του στοματικού έρωτα. Επομένως, το στοματικό σεξ δεν είναι ασφαλές σεξ.

4. Θεωρείται λανθασμένα ακίνδυνο από τους εφήβους.

Οι περισσότεροι έφηβοι θεωρούν ότι το στοματικό σεξ δεν θα τους βάλει σε κίνδυνο προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα, το 2% των εφήβων που δήλωσαν ότι είχαν κάνει μόνο στοματικό σεξ παραδέχτηκε ότι κόλλησε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, σε σύγκριση με περίπου το 5% των ατόμων που είχαν κολπικό σεξ μόνο και το 13% εκείνων που είχαν κολπικό και στοματικό σεξ.

Η προφύλαξη, η γνώση, η υγεία και η διατήρησή της δεν είναι ντροπή. Ενημερωθείτε και μετά απολαύστε υπεύθυνα. Λόγω άγνοιας άλλωστε έχουν συντελεστεί τα μεγαλύτερα λάθη… Ξεπεράστε τυχόν ταμπού και ανασφάλειες και αντιμετωπίστε την ζωή ως έχει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;