ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναμονή οριστικοποίησης της ευρωλίστας

tsipras 9

Επίθεση από το ΚΚΕ για οπορτουνισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της

Για συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει απάντηση στην αντιδραστική ΕΕ και θα οδηγήσει σε εκλογές τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση κυβέρνηση, κάτι που θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του. Αναμένονται, μετά από διαβουλεύσεις στις εργασίες της και την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ προεδρικών και αριστερής πλατφόρμας, τουλάχιστον τα 35 από τα 42 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου.

Στους πιθανούς να το στελεχώσουν, πέραν των Γιάννη Μηλιού και του νυν ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, έχουν επανέλθει τα δημοφιλή στελέχη, Δημήτρης Παπαδημούλη και Σοφία Σακοράφα. Σε ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά, του οποίου η χρησιμότητα/σκοπιμότητα αμφισβητείται από την αριστερά πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, «παίζουν» ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, εκλεχθείς με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, Κρίτων Αρσένης και ο πανεπιστημιακός Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ από τον καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ άλλων, ακούγεται το όνομα της Μάνιας Παπαδημητρίου, υποψηφίας στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ και στις προ πενταετίας τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές.

Σφοδρή κριτική από τα αριστερά

Σε μια ενδοαριστερή κόντρα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποτελούν υπόδειγμα καιροσκοπισμού, με «λεονταρισμού, με «λεονταρισμούς στην Ελλάδα» και εμφάνιση «σκυλάκι του καναπέ» στο εξωτερικό. Στην Κουμουνδούρου, ασφαλώς, δυσαρεστούνται από τέτοιους ενδοπαραταξιακούς προεκλογικούς ανταγωνισμούς που θέτουν σε κίνδυνο προοπτικές ενδεχόμενης ευρείας συνεργασίας, αν κάτι τέτοιο προκύψει από λαϊκή εκλογική εντολή στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;