Eκδήλωση «TeamFair AUTH» στις 3 Απριλίου 2014

teamfair

Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, ώρες 11:00 – 16:00 θα διεξαχθεί η εκδήλωση «TeamFair AUTH» στον στεγασμένο υπαίθριο χώρο μεταξύ του κτιρίου Διοίκησης και του κτιρίου των Σχολών Νομικής και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (πρώην Ν.Ο.Π.Ε.) στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Co.Mv.o.S. και την συνδιοργάνωση των φοιτητικών ομάδων του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο των στόχων του για τη συνεργασία και τη δραστηριοποίηση των φοιτητών, ο Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students), ομάδα προπτυχιακών φοιτητών με παρουσία στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στη χώρα, διοργανώνει το πρώτο TeamFair AUTH.

Τι είναι ο Co.Mv.o.S.:
Ο Co.Mv.o.S. είναι μία φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από προπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ίδρυση αυτής της ομάδας έγκειται στην προσπάθεια κάλυψης των πολυάριθμων κενών που χαρακτηρίζουν το σημερινό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, καθώς και στην έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις πρωτότυπες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο αυτού. Πεπεισμένοι για τις δυνατότητες των φοιτητών και ορμώμενοι από κοινά οράματα και εμπειρίες, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεωρούν πως η λύση έγκειται στην ανάληψη κυρίαρχου ρόλου και την προσφορά υπηρεσιών από τους νέους σπουδαστές προς την φοιτητική κοινότητα, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό σύνθημα “ό,τι δεν κάνει το πανεπιστήμιο για εμάς, ας το κάνουμε εμείς για το πανεπιστήμιο”.

Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεμελιώνουν ως κύριο στόχο της ομάδας τη μαζική δραστηριοποίηση των φοιτητών. Μοχλός επίτευξης τίθεται η καλλιέργεια της νοοτροπίας της φοιτητικής ενεργοποίησης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας των ήδη υπαρχουσών φοιτητικών ομάδων, η υποστήριξη και η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων με ενδο- ή δια-πανεπιστημιακό βεληνεκές, που θα επιχειρήσουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πανεπιστημίου, να γεφυρώσουν τα χάσματα και να εμψυχώσουν την σύμπραξη ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και φιλοδοξίες, αποσκοπώντας στη σταδιακή πρόοδο του υφιστάμενου ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

Τι είναι το TeamFair AUTH:
Η εκδήλωση TeamFair AUTH αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στα χρονικά του Ελληνικού Πανεπιστημίου, η οποία πραγματώνει το όραμα του Co.Mv.o.S. για τη συγκέντρωση όλων των φοιτητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ΑΠΘ. Οι 11 ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό είναι οι ακόλουθες:

ACM AUTH Association of Computing Machinery, Student Chapter of the Aristotle University of Thessaloniki
AEGEE Thessaloniki European Students’ Forum of Thessaloniki
AIESEC AUTH International Association of Students in Economic and Commercial Sciences, local office of the Aristotle University of Thessaloniki
ART Aristotle Racing Team
BEST Thessaloniki Board of European Students of Technology, local group of Thessaloniki
ELSA Thessaloniki The European Law Students’ Association, local group of Thessaloniki
ESN AUTH Erasmus Student Network, local section of the Aristotle University of Thessaloniki
HelMSIC Thessaloniki Hellenic Medical Students’ International Committee, local committee of Thessaloniki
IAESTE Thessaloniki International Association for the Exchange of Students of Technical Experience, local committee of Thessaloniki
IEEE AUTH Institute of Electrical and Electronics Engineers, student branch of the Aristotle University of Thessaloniki
PANDORA Program for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents
Το TeamFair AUTH ευελπιστεί στην ευρύτερη αναγνώριση της ύπαρξης και του έργου των ανωτέρω φοιτητικών ομάδων, καθώς και στην εγκαθίδρυση μιας συνεργασίας μεταξύ αυτών και μιας σύζευξης των επιστημονικών αντικειμένων. Το TeamFair AUTH καλεί ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα προς ενημέρωση και πληροφόρηση των δράσεων των επιμέρους ομάδων και την κοινωνικοποίηση με νέους επιστήμονες και φοιτητές διαφορετικών κλάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;