Ταγίπ Ερντογάν: «Ταραχοποιός με σφεντόνα» ο 15χρονος Μπερκίν

Από Irina_def 15 Μαρτίου 2014

63276-140175

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως «ταραχοποιός με σφεντόνα», στην υπηρεσία «μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο 15χρονος χτυπήθηκε τον περασμένο Ιούνιο από περίβλημα δακρυγόνου και έχασε τη ζωή του την Τρίτη, αφού είχε παραμείνει σε κώμα επί εννέα μήνες, πυροδοτώντας και νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός, στη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης σε πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Μπερκίν είχε βγει για να αγοράσει ψωμί, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από ένα δακρυγόνο που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία.

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο 15χρονος πετούσε με σφεντόνα «ατσάλινους βώλους» εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν την ηλικία του γιατί «είχε το πρόσωπο καλυμμένο».

Τέλος, το νέο του θανάτου του Μπερκίν προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία, ενώ σε μια από αυτές, ένας 22χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πυρά, καθώς και ένας 30χρονος αστυνομικός από καρδιακή προσβολή.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ