BUSINESS TALENTS: Ξεκίνησε ο Φοιτητικός διαγωνισμός

BusinessTalents_3

Ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη οι συμμετοχές στο Φοιτητικό Διαγωνισμό BUSINESS TALENTS, που έφτασαν τα 2.305 άτομα, σε 624 ομάδες- εικονικές ‘εταιρίες’ !

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που προσέλκυσε ο καινοτόμος Διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή BUSINESS TALENTS, είναι ότι οι συμμετοχές προέρχονται από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας – 20 συνολικά – από όλα τα ΤΕΙ (16 συνολικά) καθώς επίσης από 13 Ιδιωτικά Κολλέγια και 7 ΙΕΚ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το στοιχείο της ποικιλομορφίας των προγραμμάτων σπουδών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, καθώς εκτός από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων & τα Οικονομικά υπάρχουν συμμετοχές από κάθε κλάδο σπουδών, όπως Ιατρική, Φιλοσοφική, Νομικά, θετικές επιστήμες, (Φυσικό, Βιολογία, Γεωπονική), αλλά και όλες τις ειδικότητες του Πολυτεχνείου (Μηχανικοί).

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου με το άνοιγμα του Προσομοιωτή, στον οποίο οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις Αποφάσεις του 1ου Επιχειρηματικού τους Σχεδίου, μέχρι τις 5 Μαρτίου. Την επομένη ημέρα, ο Προσομοιωτής θα δώσει στην κάθε ‘εταιρία’ (ομάδα) τα οικονομικά της αποτελέσματα. Συνολικά οι ‘εταιρίες’ υποβάλλουν 9 Επιχειρηματικά Σχέδια.

Ο διεθνής διαγωνισμός BUSINESS TALENTS, ο οποίος διοργανώνεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, έχει σαν Στόχο να προσφέρει στους Φοιτητές, τη μοναδική εμπειρία διοίκησης της εικονικής τους εταιρίας, προσφέροντάς τους πρακτική άσκηση για να εφαρμόσουν την θεωρία και να καλλιεργήσουν την Επιχειρηματικότητά τους, σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς σε ανταγωνισμό. Συνολικά, αναπτύσσει τις δεξιότητες των φοιτητών και τους δίνει εφόδια για το μέλλον.

Στόχος της κάθε ομάδας είναι η αποτελεσματικότερη διοίκηση και η μακρόχρονη βιωσιμότητα της εταιρίας της, με κερδοφορία (στα 9 εταιρικά ‘Έτη’ -εβδομάδες).

Η χρήση του εξελιγμένου Επιχειρηματικό Προσομοιωτή 3ης γενιάς, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από την PRAXISMMT*, παρέχεται δωρεάν.

“Eίμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών φοιτητών, απ’ όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της Ελλάδας, που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και προσδοκία μας. Οι συμμετοχές είναι πολλές όχι μόνο σε απόλυτο αριθμό, αλλά και σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, Ιταλία και Ισπανία που έχουν πολλαπλάσιο πληθυσμό” δηλώνει ο Διευθυντής Ελλάδας της PRAXISMMT, κ.Κωνσταντίνος Αρεταίος, και συμπληρώνει: “Η επιτυχία οφείλεται στους ίδιους τους φοιτητές που αγκάλιασαν και διέδωσαν τον διαγωνισμό σαν κάτι καινοτόμο, αλλά και σε πολλούς Καθηγητές, Διοικήσεις και Γραφεία Διασύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που τον υποστήριξαν και ενημέρωσαν τους φοιτητές.”

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με τη χορηγία της MONDELEZ HELLAS, στα πλαίσια της στρατηγικής της για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με προσανατολισμό τους νέους και την επένδυση στη γνώση. Ο Ανδρέας Λιάκος, Human Resources και η Ξανθή Χριστοφίδου, Corporate Affairs, είπαν: “Ως παγκόσμια εταιρία με αγαπημένα και ποιοτικά προϊόντα που εμπιστεύονται εκατομμύρια καταναλωτές καθημερινά, οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των στρατηγικών μας. Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε τον διαγωνισμό Business Talents, θέλοντας να ενισχύσουμε τους φοιτητές στην προσπάθειά τους για βελτίωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και επαγγελματικών τους προοπτικών. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους αλλά και θα διασκεδάσουν μέσα από την εμπειρία αυτή”.

Ο διαγωνισμός θα ‘τρέξει’ στο Διαδίκτυο έως τις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με ένα ‘ζωντανό‘ Τελικό, στις 7 Ιουνίου, στην Αθήνα με φυσική παρουσία των 75 καλύτερων ομάδων!

Πέρα από τη μοναδική εμπειρία Διοίκησης της εικονικής τους επιχείρησης για το Βιογραφικό τους, στον Τελικό οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν χρηματικά Βραβεία, Υποτροφίες ενώ όλοι θα λάβουν Δίπλωμα. Επίσης θα προσφερθούν από την MONDELEZ HELLAS θέσεις πρακτικής άσκησης (internship) σε διακριθέντες συμμετέχοντες. Οι υποτροφίες παρέχονται από το ALBA Graduate Business School.

Ενημερωτικό Video : http://youtu.be/O6yx_jU4QUo

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο official site: www.businesstalents.com

Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
5'
68 - 63
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;