Συνεργασία μεταξύ ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων

Από Irina_def 26 Φεβρουαρίου 2014

61999-137037

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πανεπιστήμιο Τιράνων εδραιώνουν τη συνεργασία τους σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο με τη διοργάνωση του συμποσίου, με τίτλο «Προοπτικές των σχέσεων μεταξύ ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Τιράνων».

Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο στοχεύει στη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, δεδομένης της Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προσπαθειών που καταβάλλουν τα Τίρανα για την ένταξή τους στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Μάλιστα, το επιστημονικό συμπόσιο θα διοργανώσουν τα δυο ιδρύματα από κοινού στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Απριλίου, ενώ αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην Πρυτανεία, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Τιράνων με επικεφαλής τον πρύτανη Ντόρι Κούλε.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα.

Τέλος, το συμπόσιο θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του ΚΕΔΕΑ και θα επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: Οικονομία, Πολιτισμός/Παιδεία, και Περιβάλλον, ενώ για κάθε τομέα θα μιλήσει ένας εκπρόσωπος από κάθε Πανεπιστήμιο.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486