Χανιά: Ξεκινάνε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Από Irina_def 22 Φεβρουαρίου 2014

karnavali1-620x320

Αύριο το μεσημέρι ξεκινάνε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Χανιά από τη δημοτική ενότητα Σούδας του δήμου Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, το Σουδιανό καρναβάλι συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής και όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, όλα είναι έτοιμα και για τη φετινή γιορτή.

Μάλιστα, η παρέλαση των 20 αρμάτων και των 24 καρναβαλικών ομάδων θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι από τα ναυταθλητικό κέντρο της Σούδας για να καταλήξει στο κέντρο της περιοχής.

Όλα τα άρματα και οι ομάδες είναι εμπνευσμένα από την επικαιρότητα ενώ το άρμα που ξεχωρίζει είναι το πειρατικό καράβι με τους 60 ναύτες που θα κάνουν «πειρατεία» στο λιμάνι της Σούδας.

Επίσης, το Σάββατο 1η Μαρτίου, με ώρα εκκίνησης στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί και το καρναβάλι της Παλαιόχωρας που φέτος γίνεται 23 ετών. Τα άρματα είναι κατασκευασμένα από ξύλο και χαρτόνι και όλες οι στολές των ομάδες αυτοσχέδιες.

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, από την πλατεία του ΟΤΕ, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, θα ξεκινήσει και το καρναβάλι στη Κίσσαμο με 16 ομάδες και άρματα. Στο Κισσαμίτικο Καρναβάλι, που φέτος συμπληρώνει 24 χρόνια, ξεχωριστό παρόν θα δώσουν οι μαθητές απ’ όλα τα σχολεία της περιοχής.

Τέλος, την Κυριακή 2 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί και το καρναβάλι στις Καλύβες με συμμετοχή 13 αρμάτων και ισάριθμων ομάδων.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ