9 λόγοι που οι Ιταλοί ντύνονται καλύτερα από εσένα.

#italian styleΨάξαμε την γκαρνταρόμπα του μέσου Ιταλού για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που την διαφοροποιεί από εκείνη του μέσου Έλληνα, και την κάνει τόσο ανώτερη. Και η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε εννιά λόγους που εξηγούν τις στυλιστικές διαφορές μεταξύ των δύο λαών. Αν κάνεις μία βόλτα στο Μιλάνο, την Φλωρεντία και τη Ρώμη, θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι άντρες που κυκλοφορούν στον δρόμο είναι σαν να έχουν βγει από κάποιο editorial μόδας!

Σε αυτό παίζουν ρόλο ο αέρας, ο τρόπος με τον οποίο περπατάνε, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διαλέγουν κάθε πρωί τα ρούχα τους. Έχουν άποψη και μεταγγίζουν την προσωπικότητά τους σε αυτό που φοράνε. Και για να μη νιώσεις μειονεκτικά, σκέψου ότι δεν ντύνονται μόνο καλύτερα από εσένα, αλλά και από τον μέσο Ευρωπαίο, μη σου πω και από τον μέσο άντρα εν γένει… Δες λοιπόν τους εννιά λόγους που κάνουν τον Ιταλό πιο καλοντυμένο από εμάς.

1. Οι Ιταλοί αγαπούν ειλικρινά την μόδα.

#1

Η μόδα, τα ρούχα και το στιλ δεν είναι θέμα ταμπού για τους άντρες στην Ιταλία και το να περιποιούνται την εμφάνισή τους δεν τους δημιουργεί συμπλέγματα μήπως κάποιος τους χαρακτηρίσει μετροσέξουαλ… Από μικρά αγόρια ακόμα, μαθαίνουν να αγαπάνε τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς, τα καλά υφάσματα και οι περισσότεροι έχουν τον δικό τους ράφτη που εμπιστεύονται χρόνια, όπως εσύ έχεις τον δικό σου οδοντίατρό ή τον μηχανικό του αυτοκινήτου σου. Το καλό γούστο βρίσκεται στο DNA τους, η φινέτσα είναι στο αίμα τους και το ενεργό ενδιαφέρον τους για το τι είναι στη μόδα φροντίζει για όλα τα υπόλοιπα.

2. Οι Ιταλοί φορούν καλοραμμένα κοστούμια.

#2

Τα λόγια είναι περιττά στην περίπτωση αυτή, ειδικά μάλιστα αν σκεφτούμε πως οι Ιταλοί έχουν δημιουργήσει την δική τους κατηγορία, όσον αφορά την γραμμή. Ένα κλασικό ιταλικό κοστούμι είναι μια σίγουρη και ασφαλής επιλογή, ακόμη και αν δεν είναι της τάξεως Brioni ή Zegna. Α, και μη ξεχάσεις να περάσεις και μία βόλτα από τον ράφτη που λέγαμε…

3. Οι Ιταλοί αναζητούν το vero cuoio.

#3

Ένας Ρωμαίος προτιμάει να τον φάνε τα λιοντάρια στο Κολοσσαίο, πάρα να φορέσει δερμάτινο παπούτσι που δεν είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από καλής ποιότητας δέρμα. Περίεργο και όμως αληθινό! Όσο μάλιστα μεγαλώνει, τόσο σπανιότερα θα τον δεις να φοράει άλλο πέρα από δερμάτινα παπούτσια, ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Μπορεί να είναι από τα πιο οικονομικά δερμάτινα παπούτσια, μέχρι τα αξεπέραστα Berluti.

4. Οι Ιταλοί βγαίνουν στον ήλιο με υπέροχα γυαλιά.

#4

Το γυαλί ενός Ιταλού δείχνει και την προσωπικότητά του. Ποτέ δεν ακολουθούν τις επικρατούσες τάσεις επί του θέματος, ούτε φορούν ποτέ μαζικά όλοι τα ίδια. Οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν αφουγκραστεί με τον καλύτερο τρόπο την άποψη που λέει ότι “η μόδα αλλάζει, αλλά το στιλ παραμένει”, και αυτό άλλωστε φαίνεται. Ο κάθε άντρας διαλέγει το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στο περίγραμμα του προσώπου του, είτε μιλάμε για μεταλλικά παραλληλόγραμμα, είτε για ολοστρόγγυλα από ταρταρούγα, και τα φορούν με αυτοπεποίθηση ακόμη και τις πιο συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα… Για τον λόγο αυτό, μη κοιτάτε περίεργα όσους φορούν γυαλιά ηλίου μέρες συννεφιασμένες ή μέσα στο μετρό… Κάτι ξέρουν.

5. Οι Ιταλοί ζεσταίνονται με γουστόζικα πανωφόρια.

#5

Το συνθετικό νάιλον μπουφάν δεν έχει καμία θέση στη γκαρνταρόμπα του Ιταλού, όπως επίσης ούτε το χοντρό πουπουλένιο, εκτός αν πηγαίνει για χειμερινό σκι. Χωρίς ενδοιασμούς επενδύει σε διαχρονικά κομμάτια, όπως το παλτό μέχρι το γόνατο (ή και πιο μακριά για τους μεγαλύτερους), μεσάτα μάλλινα blazers ή καμπαρντίνες αλά Marcello Mastroianni.

6. Οι Ιταλοί αγαπούν τα χρώματα.

#6

Κανένας Ιταλός δεν θα τολμήσει ποτέ να κοροϊδέψει εκείνον που περνά στον δρόμο με το κίτρινο παντελόνι του ή την καταπράσινη βερμούδα του γιατί, πολύ απλά, στην Ιταλία τα χρωματιστά παντελόνια είναι η νόρμα. Και αν νομίζεις πως αυτό ισχύει μόνο για την “τρέντι” νεολαία, στους δρόμους του Μιλάνου μπορείς να εντοπίσεις άντρα 60 ή 70 ή ακόμη και 80 χρονών με καφέ δερμάτινα παπούτσια, καμηλό παλτό, λευκό πουκάμισο και… ροδακινί παντελόνι. Και αυτό από μόνο του τον κάνει τόσο πολύ πιο stylish από το να φορούσε μαύρο. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως δεν ξέρω πως θα μου φαίνονταν ο παππούς μου με ροδακινί παντελόνι… Σίγουρα πάντως θα ήταν στιλάτος και μέσα στη μόδα.

7. Οι Ιταλοί επιζητούν την σωστή εφαρμογή.

#7

Κατ’ αρχήν είναι εκπαιδευμένοι να καταλαβαίνουν αμέσως μόλις φορούν ένα ρούχο αν είναι το μέγεθός τους, αν θέλει κόντεμα, αν θέλει στένεμα ή οποιαδήποτε άλλη μετατροπή. Κατά δεύτερον, στην Ιταλία η αμερικάνικη μόδα των baggy ρούχων δεν πέρασε ποτέ. Ένας Ιταλός δεν θα επιτρέψει ποτέ στον εαυτό του να βγει έξω σαν ράπερ και ταυτόχρονα δεν θα τον δεις ποτέ να ασφυκτιεί μέσα στο t-shirt ή το πουκάμισό του. Ακόμη και αν δεν έχουν περάσει όλα τα ρούχα του από τον ράφτη του, η εφαρμογή τους θα είναι τ έ λ ε ι α.

8. Τα συρτάρια των Ιταλών είναι γεμάτα με… αξεσουάρ.

#8

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο, αλλά όμως είναι αυτό που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους: οι Ιταλοί φορούν με καμάρι ένα εμπριμέ κασκόλ ή φουλάρι, μια χρωματιστή ποσέτ στην τσέπη του σακακιού, μια πλεκτή δερμάτινη ζώνη, ένα ζευγάρι ζωηρές ριγέ κάλτσες (τον χειμώνα, γιατί με το που ανοίγει ο καιρός ξεχνάνε την ύπαρξή τους!), ή ένα ψάθινο καπέλο. Οι τσάντες τους σταματούν να είναι backpacks μόλις τελειώνει το σχολείο και γίνονται κομψές τσάντες που τις φορούν χιαστί επάνω στη vespa τους ή, αργότερα, δερμάτινοι χαρτοφύλακες. Τίποτα δεν θεωρείται “τραβηγμένο” για τον Ιταλό, και αυτό γιατί γνωρίζει την κατάλληλη στιγμή και τον τρόπο που πρέπει να το φορέσει.

9. Οι Ιταλοί πιστεύουν στο Sprezzatura.

#9

Sprezzatura σημαίνει: επιμελώς ατιμέλητος! Ένα χαλαρό αλλά ταυτόχρονα ασυναγώνιστα κομψό σύνολο, που προσφέρει αέρα και δυναμισμό, γιατί μέσα από τις πολλές και μικρές ατέλειες προσεγγίζεται η τελειότητα. Έτσι, ο Ιταλός δεν διστάζει να φορέσει ένα τσαλακωμένο πουκάμισο, να γυρίσει άτσαλα τα ρεβέρ στο παντελόνι του, ή να σηκώσει τα μανίκια στο σακάκι του. Όλα γίνονται επισκοπού με τον πιο προσεγμένο τρόπο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
  
 1 
 0