Eικονικός και πραγματικός κόσμος σε... ένα

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εξοικειωθεί με την ιδέα του Google Glass ή του Atheer One, τα οποία για να εμπλουτίσουν την όραση του χρήστη, αναγνωρίζουν αντικείμενα από το κοντινό περιβάλλον και προβάλλουν σχετικές πληροφορίες, αλλά και πραγματοποιήσουν μια σειρά απο ενέργειες, όπως λήψη φωτογραφιών, σερφάρισμα στο Web κλπ.

Έτσι, τα όρια ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο γίνονται λίγο ρευστά. Για το λόγο αυτό, όπως μας ενημερώνει το New Scientist, μια ομάδα ερευνητών από το University College του Λονδίνου, κατάφερε να βάλει στην παραπάνω εξίσωση και το virtual reality.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας μια ειδικά τροποποιημένη συσκευή Oculus Rift που μετατρέπει όλα τα video games σε Virtual Reality, κατάφεραν να αναμείξουν τον πραγματικό κόσμο με 3D προβολές.

Μάλιστα, τα τρισδιάστατα στοιχεία που προβάλλει η συσκευή από την αναγνώριση συγκεκριμένων αντικειμένων στο χώρο, μπλέκονται με την πραγματική όραση του χρήστη, δίνοντας την φουτουριστική εικόνα που παρουσιάζει το παρακάνω βίντεο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;