Σχέσεις με διαφορά ηλικίας. Γιατί το απαγορευμένο είναι... το καλύτερο!

# couple 2

Ωραία. Ερωτεύτηκες μικρή μου, και το παλικάρι για το οποίο λιώνεις σε περνάει μόνο 8 χρόνια. Εσύ μόλις 20 χρονών και πιστεύεις πως το τέλειο είναι λίγο για να τον χαρακτηρίσει. Από την άλλη πλευρά, εσύ φίλε μου που διαβάζεις το άρθρο, στο πρόσωπο μιας τριαντάρας βρήκες το ιδανικό, αυτό που σε συμπληρώνει και σε κάνει να νιώθεις πλήρης. Και τώρα τι; Πως προχωράμε έχοντας μια αξιόλογη διαφορά ηλικίας; Σταματούμε να βρισκόμαστε; Χωρίζουμε ή συνεχίζουμε να είμαστε μαζί, παρά τις αντιξοότητες με τις οποίες θα έρθουμε αντιμέτωποι; Η απάντηση είναι εύκολη, και όπως ο έρωτας, έτσι και τα διάφορα θέματα που σχετίζονται με αυτόν, φέρουν και μια λογική, μέσα στην παραφροσύνη του, εξήγηση.

Η κοινωνία στην οποία ζούμε, είναι η αλήθεια ότι δεν έχει και την καλύτερη άποψη απέναντι στα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που η γυναίκα περνάει τον άντρα. Όλοι νομίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να ευδοκιμήσει και να κρατήσει στο πέρας των χρόνων, μιλώντας σαν αυθεντίες απέναντι σε ζητήματα που δεν τους έχουν απασχολήσει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν βρέθηκαν σε ανάλογη στάση. Οπότε μην πολυακούτε τα λόγια των γύρω σας, γιατί λόγια είναι και εξατμίζονται στις αλήθειες της ζωής.

Ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει την ποιότητα μιας σχέσης, και όχι οι υποθέσεις τρίτων προσώπων, που μόνο το σχόλιο και η κουβέντα είναι η ζωή τους. Μην αφήνετε αερολογίες ασυνάρτητες του καθενός να επηρεάζουν τον ψυχισμό και την διάθεσή σας!

Από την άλλη πλευρά, πολλοί πιστεύουν πως το να υπάρχει διαφορά ηλικίας μέσα σε ένα ζευγάρι, συνεπάγεται και την ανωριμότητα του μικρότερου και κατ’επέκταση την ύπαρξη διαφορών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. ΛΑΘΟΣ! Η ωριμότητα ενός ατόμου, δεν κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από την αναγραφή ενός αριθμού στην αστυνομική ταυτότητα, αλλά και από τις σκέψεις του, τις πράξεις του, τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται διάφορες καταστάσεις, και πάει λέγοντας. Μπορεί ένας 20χρονος να συνεννοείται τέλεια με κάποια που τον περνάει μια πενταετία, γιατί απλώς είναι ώριμος και έχει όλα εκείνα που χρειάζονται για τη σωστή μεταξύ τους επικοινωνία. Το ίδιο ισχύει και για μία κοπέλα, που ενώ είναι μόλις 18 έχει βρει το άλλο της μισό σε κάποιον που την περνάει δέκα χρόνια στο νερό! Και από τη στιγμή που τα πάνε τέλεια, και όλα είναι όπως θα έπρεπε, γιατί να υπάρχουν αμφιβολίες, ενδοιασμοί, φόβοι και ανησυχίες επί τούτου; ” Αν θέλει η νύφη και ο γαμπρός.. ” που λέει και ο λαός, δεν έχει άδικο.

Όσο βέβαια αφορά τα ενδιαφέροντα, εδώ ίσως υπάρξουν κάποιες διακυμάνσεις ως προς τα ” θέλω ” στην καθημερινότητά τους, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν κάποιον από το να προχωρήσει σε μία σχέση και να διεκδικήσει το πρόσωπο που του αρέσει.

Εξάλλου όταν δύο άτομα αγαπιούνται αληθινά, οι υποχωρήσεις είναι αναμενόμενες και από τις δύο πλευρές, και κάποια στιγμή ο ένας θα συνηθίσει τις ” ιδιοτροπίες ” του άλλου. Μη ξεχνάμε μάλιστα, πως τέτοιες διαφορές εντοπίζονται και στα ζευγάρια που ταυτίζονται ηλικιακά. Ωστόσο, μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι, παρά μια ενδεχόμενη διαφορά ηλικίας, τα ενδιαφέροντα δύο ανθρώπων μπορεί και να μη διαφέρουν. Αυτό δεν είναι αδύνατο, αλλά αντιθέτως πολύ συνηθισμένο. Η ιδιοσυγκρασία του καθενός είναι ένα συνονθύλευμα παραγόντων και δεδομένων, που ορίζουν και την προσωπικότητά του. Τα ερεθίσματα, οι επιρροές που έχει πάρει, το περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει και οι συνήθειες με τις οποίες μεγάλωσε, είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ, που συνθέτουν το πρόσωπο και το ” είναι ” του.

Εν τέλει, αγαπητοί μου φίλοι, δεν υπάρχει λόγος να αγχωνόμαστε και να υπεραναλύουμε καταστάσεις, που μόνο προς όφελός μας πρέπει να αξιοποιήσουμε. Γουστάρουμε μια φάση, έληξε! Είσαι ερωτευμένος με μία πιτσιρίκα, και βλέπεις ότι τα συναισθήματα είναι αμοιβαία; Διεκδίκησέ τη, κυνήγησε αυτό που σου αρέσει, και μόνο κερδισμένος θα βγεις. Μην ακούς τους μικρόμυαλους και κακοπροαίρετους καθοπρεπισμούς των άλλων. Είσαι κύριος του εαυτού σου, και γνωρίζεις καλύτερα από τον οποιονδήποτε τον εαυτό σου. Γι’αυτό, έχοντας πάντα θάρρος και συνείδηση των πράξεών σου, αφού δεις τις προκείμενες μιας κατάστασης, μη χάνεις χρόνο και παραδώσου στην φρενίτιδα των συναισθημάτων και των ψυχικών εκρήξεων που ο έρωτας επιβάλλει. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς! Δεν πρέπει να αφήνεις τα ” μη ” και τα ” πρέπει ” να εμποδίζουν εσένα και τα όνειρά σου. Άλλωστε, το απαγορευμένο, είναι και το πιο γλυκό… Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο λοιπόν, και ποτέ, μα ποτέ να μη μετανιώνεις για κάτι που έκανες. Να μετανιώσεις μόνο γι’αυτά που ήθελες να κάνεις και δεν τόλμησες ποτέ να τα επιχειρήσεις…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;