Τσίπρας | Ο προϋοπολογισμός θα αναμορφωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα του 2014

tsipras

Ότι θα διώξει τρόικα και μνημόνια αν κερδίσει τις εκλογές είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να το πράξει πρέπει να τα βρει εδώ απάντησε ο Βενιζέλος

«Η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος για την ολοκλήρωση του κύκλου εσωτερικής υποτίμησης εξελίσσεται αυτή την περίοδο στην χώρα» είπε ο Α. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος της πλήρους υποταγής, το μέσο για να αλλάξει χέρια η χώρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την αναμενόμενη ξεκάθαρη θέση καταψήφισης του προϋπολογισμού, σύμφωνα με το αρχηγό του τον θεωρεί ως νομοθέτημα που δεν θα εφαρμοστεί κι ότι «η αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν θα έρθει από την τρόικα σε 6 μήνες με νέα σκληρά μέτρα αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα διώξει την τρόικα».

Ο Α. Τσίπρας μίλησε για μερική διαγραφή του χρέους, υπενθυμίζοντας σχετικές απόψεις ακόμη και του κ. Στουρνάρα, αλλά και για ανάκαμψη τριών πυλώνων που εκτός από την εν μέρει διαγραφή χρέους, περιλαμβάνει την κοινωνική προστασία και νερό και ρεύμα για κάθε φτωχό Έλληνα, αλλά και για ένα νέο παραγωγικό σχέδιο της οικονομίας με επίκεντρο τη βιώσιμη γεωργία και τουρισμό. Θεωρεί απολύτως κομβικό, δε, τη στάση της χώρας στο ζήτημα των πλειστηριασμών, θέμα για το οποίο ανέφερε λεπτομερώς και εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για κούρεμα καταθέσεων και έξοδο από το ευρώ: «Αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν είναι συνηθισμένη αντιδικία αλλά η τελευταία πράξη του δράματος για την ολοκλήρωση του κύκλου εσωτερικής υποτίμησης. Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν μέρος του σχεδίου της τρόικας για την ολοκλήρωση της εσωτερικής υποτίμησης. Δεν θα πλήξουν μόνο πολίτες θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία. Θα καταστρέψετε τις τράπεζες και θα καταστρέψετε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών» και πρόσθεσε «Η διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και με την πρόφαση ότι δεν αφορά το σύνολο των πολιτών αλλά μόνο τους μπαταχτσήδες θα υποτιμήσει τα ακίνητα και η αναπροσαρμογή των τιμών θα αναγκάσει τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και θα σπεύσουν να βρουν κεφάλαια από την κατακόρυφη πτώση κεφαλαίων τους. Που θα βρείτε τα λεφτά για τις τράπεζες; Και τότε θα ξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου».

Αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν είναι συνηθισμένη αντιδικία αλλά η τελευταία πράξη του δράματος για την ολοκλήρωση του κύκλου εσωτερικής υποτίμησης. Οι πλειστηριασμοί εξυπηρετούν μέρος του σχεδίου της τρόικας για την ολοκλήρωση της εσωτερικής υποτίμησης. Δεν θα πλήξουν μόνο πολίτες θα καταστρέψουν ολοσχερώς την οικονομία. Θα καταστρέψετε τις τράπεζες και θα καταστρέψετε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών» και πρόσθεσε «Η διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και με την πρόφαση ότι δεν αφορά το σύνολο των πολιτών αλλά μόνο τους μπαταχτσήδες θα υποτιμήσει τα ακίνητα και η αναπροσαρμογή των τιμών θα αναγκάσει τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και θα σπεύσουν να βρουν κεφάλαια από την κατακόρυφη πτώση κεφαλαίων τους. Που θα βρείτε τα λεφτά για τις τράπεζες; Και τότε θα ξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι «Λέτε ότι καταφέρατε να μας κρατήσατε στο ευρώ – λες και θα μπορούσε κάποιος να μας πετάξει από το ευρώ . Εσείς με πρόσχημα και στόχο να κρατήσετε στο ευρώ εξαφανίσατε το ευρώ από την Ελλάδα. Κατασχέσατε τα ευρώ και την ελπίδα», ενώ προέτρεψε παράλληλα τον πρωθυπουργό να απαντήσει διεξοδικά το ερωτηματολόγιο της έρευνας του ευρωκοινοβουλίο για τις συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου. Τέλος, επέκρινε την κυβερνητική πλειοψηφία για το γεγονός ότι δεν παίρνει θέση στη διεθνή διαμάχη «Μερκελιστών-Κεϋνσιανών».

Βενιζέλος: Πρέπει να υπάρχει τρόικα και μνημόνιο για να τα διώξει ο Τσίπρας

«Για να διώξει ο κ. Τσίπρας την Τρόικα, θα πρέπει να την βρει εδώ και για να σκίσει το Μνημόνιο, θα πρέπει να υπάρχει Μνημόνιο», απάντησε για λογαριασμό της συγκυβέρνησης ο Ευ. Βενιζέλος. «Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές», είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το Μνημόνιο και χάσει το λόγο ύπαρξής του. «Καμία αίσθηση ευθύνης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει, γιατί κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιστορικά δυσανάλογο πολιτικό κόστος», κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;