Τσίπρας | Προσκλητήριο συμπαράταξης νίκης

tsipras katheto

Υποψήφιος 39 αριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων για την ανατροπή της σκληρής νεοφιλελεύθερης λιτότητας

«Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας» προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το πρόγραμμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας μέσα από έναν ευρύ διάλογο», απεύθυνε από την πρωινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας. «Δικός μας στόχος, είπε, είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κινήματος κατά της λιτότητας. Ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα παλέψει για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη της ειρήνης, της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της οικολογίας, της ισότητας ανάμεσα στα φύλα, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να τον στηρίξουν τα 39 κόμματά της ως υποψήφιο για την κεφαλή της Κομισιόν με στόχο την ανατροπή της υφιστάμενης σκληρής ταξικής λιτότητας στον ευρωπαϊκό νότο και όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε τη συζητούμενη απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ως καθοδηγούμενα από τα αρπακτικά του σιεθνούς τραπεζικού συστήματος που ακούν στο όνομα “distress funds”. Συνολικότερα για το ρόλο του διαπλεκόμενου και διεφθαρμένου συστήματος στήριξης του μνημονίου είπε: «Το σύστημα προσπαθεί να μείνει ζωντανό, με τη μόνη συνταγή που ξέρει. Σκληρή λιτότητα για τους πολίτες, σκληρή καταστολή και ποινικοποίηση των αντιστάσεων, σκάνδαλα και δωράκια στο κατεστημένο. Ψηφιακές συχνότητες, αυτοκινητόδρομοι, Αστέρας Βουλιαγμένης, ΕΡΤ, ΤΑΙΠΕΔ, είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς το οικονομικό κατεστημένο επιχειρεί με νύχια και δόντια να κρατήσει ζωντανό το πολιτικό κατεστημένο της διαφθοράς και της υποτέλειας. Αν ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή είναι μία και μόνη: Να κάνουμε παρελθόν, να τελειώσουμε σήμερα κιόλας το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε συμπαράταξη για νίκη στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν, ενώ κατήγγειλε και τις σπασμωδικές κινήσεις της συγκυβέρνησης για αλλαγές τρόπου εκλογές και χρόνου διεξαγωγής των εκλογών (όπως η φημολογούμενη μεταφορά των ευρωεκλογών μαζί με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών) ως τερτίπια που δεν διασώζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους τους. Εισηγήθηκε για την καλύτερη διαμόρφωση του προτεινόμενου κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο λαό θεματικά συνέδρια με τις εξής ενότητες:

1. Η Παραγωγική ανασυγκρότηση

2. Η Κοινωνική προστασία από την ανθρωπιστική κρίση

3. Η Ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης

4. Η πολιτική μας για τη Διαπραγμάτευση του χρέους, τις τράπεζες και τα εργαλεία ρευστότητας

5. Η Πολιτισμική αναγέννηση

6. Οι αλλαγές στο Πολιτικό σύστημα, μια επιτροπή που ήδη υπάρχει.

Η υποψηφιότητα του Α. Τσίπρα στις ευρωεκλογές ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο βαθμός της δυναμικής της κατά την προεκλογική περίοδο θα έχει, ασφαλώς, σημαντικό αντίκτυπο και στα εσωτερικά τεκταινόμενα. Από αυτή την ενδιαφέρουσα επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλά μέλλει να κριθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;