Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη

Από Irina_def 5 Δεκεμβρίου 2013

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, που πλήττει τη Βόρεια Ευρώπη, τεράστια κύματα κάνουν την εμφάνισή τους στις ακτές της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Δανίας.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ με προβλήματα διεξάγονται οι σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Μάλιστα, στο βορρά της Γερμανίας οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες για τις συνέπειες της καταιγίδας, που θεωρείται η σφοδρότερη των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί με τέτοιες ταχύτητες ανέμου, δέντρα μπορεί να ξεριζωθούν. Στέγες σπιτιών μπορεί να πέσουν και άρα να κινδυνεύσουν ζωές, είτε βρίσκεσαι στο δάσος είτε αν παρκάρεις ή περπατάς κοντά σε κτίρια. Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν», δήλωσε ένας μετεωρολόγος.

Από την άλλη, άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα ως και 225 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν την βόρεια Σκωτία, ενώ ένας οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κοντά στο Εδιμβούργο. Εκατό χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οδικές αρτηρίες έχουν αποκλειστεί από πτώσεις δέντρων.

Τέλος, στο Βέλγιο οι αρχές δημιουργούν αντιπλημμυρικά αναχώματα, προκειμένου να σταματήσουν τα τεράστια κύματα που αναμένεται να πλήξουν τις παράκτιες πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ