Τσίπρας | Ιδού το σχέδιο σωτηρίας και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras6

Παράταση του «στοπ» στους πλειστηριασμούς «κόκκινων δανείων» κατοικιών μέχρι το τέλος του 2014 ζήτησε από το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο

Σε δηλώσεις του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για την οικονομία έκανε γνωστό ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει θα καταθέσει άμεσα τροπολογία για το πάγωμα των πλειστηριασμών των κατοικιών «κόκκινων δανείων», «ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας», τουλάχιστον μέχρι το τέλος του ‘14. Ακόμα, ο Α. Τσίπρας μίλησε για προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ συνολικής αναδιάρθρωσης του φορολογικού συστήματος.Παράταση του «στοπ» στους πλειστηριασμούς «κόκκινων δανείων» κατοικιών μέχρι το τέλος του 2014 ζήτησε από το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι παρότι κάποιοι επιλέγουν να τον αναφέρουν ως «Κασσάνδρα» τα νέα μέτρα του φόρου ακινήτων, της απελευθέρωσης των απολύσεων και των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, μέσω του τέταρτου εικονικού προϋπολογισμού μιας συγκυβέρνησης που τη θεωρεί επικίνδυνη για τον τόπο και υπεύθυνη για τη διάλυση της ανώτατης παιδείας και τη δυσοίωνη προοπτική ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΠΥ για να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις της τρόικα. Ως μήνη λύση βλέπει, όπως εξήγησε, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βασίζεται στους τρεις πυλώνες της σταθεροποίησης της οικονομίας με την επίτευξη πραγματικών πρωτογενών στα πλαίσια αντοχής εξυπηρέτησης αποπληρωμής χρέους από την ελληνική κοινωνία, την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης του τόπου.

Για το τελευταίο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Τσίπρας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο μέσω παραδειγμάτων, η χώρα πρέπει να εστιάσει σε νέο σχεδιασμό τόνωσης της αγροτοκαλλιεργητικής παραγωγής, στη συνδυασμένη ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σε νέο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο κατάλληλο για τη χώρα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Η παρέμβαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα διαγράφεται ως από τις πιο συγκροτημένες και συγκεκριμένες σε ό,τι αφορά τη σκιαγράφηση ενός διαφορετικού οικονομικού σχεδιασμού εξόδου της χώρας από το βιούμενο τέλμα, πέραν από το πώς αυτό διαπραγματευτικά θα μπορούσε να συμφωνηθεί με την Ένωση. Ίσως να έχει το δικό του ρόλο σε αυτή την καλά προετοιμασμένη, όπως αποδείχθηκε, εμφάνισή του, η εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2014 θα είναι εκλογική χρονιά και σε επίπεδο ανάδειξης κυβέρνησης, πέραν αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, κι η οποία θα κρίνει πολλά για το άμεσο και απότερο μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της.

Αντιδράσεις ΝΔ-ΚΚΕ:

«Μέχρι σήμερα, ο κ. Τσίπρας απειλούσε διεθνείς επενδυτές, ώστε να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, “προφήτευσε” ότι θα βγούμε από το ευρώ, αν και απέφυγε επιμελώς να περιλάβει την αναφορά του αυτή στο γραπτό κείμενο που διένειμε στους δημοσιογράφους. Χωρίς πρόγραμμα, με το κόμμα του διχασμένο, ο κ. Τσίπρας κρέμεται μόνο πάνω στην εμμονή του: να ξαναπάμε στη δραχμή. Με τον πιο επίσημο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται το διασυρμό και τη χρεοκοπία της χώρας μας», είπε η ΝΔ στεκόμενη σε εκτός κειμένου αναφορά του κ. Τσίπρα περί «αυτοεπιβεβαιούμενης προφητείας» για τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, για να αντιτείνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η «πολιτική ολοκληρωτικής καταστροφής της κυβέρνησης δεν κρύβεται ούτε με ψέματα, ούτε με λάσπη» κι ότι «αυτοί που κάνουν τα πάντα για την απομόνωση της χώρας και τη διάλυση της Ευρώπης είναι εκείνοι που ψηφίζουν τα μνημόνια της χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Από τη δική του πλευρά το ΚΚΕ ανακοίνωσε σχετικά: «Μετά τις εξετάσεις τύπου Τέξας, ο Αλ. Τσίπρας αντιγράφει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για την καπιταλιστική ανάπτυξη, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην ίδια αντιλαϊκή όχθη με τη συγκυβέρνηση. Οι αναφορές για επενδύσεις στην καινοτομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, για ιδιωτικοποιήσεις, που τις βαφτίζει συμπράξεις, οι προτροπές στους μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν κέρδη με «κοινωνική και οικολογική ευαισθησία», θυμίζουν όλο και περισσότερο μέρες παλιού ΠΑΣΟΚ. Μετά το σεργιάνι στα διάφορα ινστιτούτα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναδίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο ότι μπορεί να διαχειριστεί τα κέρδη και τα συμφέροντά του, χειραγωγώντας το λαό με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;