The Black Dahlia | Μια ιστορία, πολλά αινίγματα!

dahlia noir

Όταν μιλούμε για περίπλοκες και ιδιαίτερα σύνθετες υποθέσεις, με πρόσωπα και γεγονότα να μπλέκονται με περίεργο και ακατανόητο τρόπο, κάνοντας ασαφείς τις προκείμενες ενός περιστατικού, τότε φέρνουμε στο μυαλό μας την ιστορία της ” Μαύρης Ντάλιας”, μιας υπόθεσης που παραμένει από το 1947 μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη.

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιανουαρίου του 1947 ,όταν εντοπίστηκε διαμελισμένο και ακρωτηριασμένο το σώμα της εικοσιδιάχρονης τότε Elizabeth Short, η οποία είχε γεννηθεί στη Βοστόνη και αργότερα μετέβη στην Καλιφόρνια, για να κυνηγήσει τα όνειρά της και να δοκιμάσει την τύχη της στην ηθοποιία. Οι δημοσιογράφοι της εποχής, οι οποίοι συνήθιζαν να δίνουν παρατσούκλια στα εγκλήματα που διαπράττονταν, της έδωσαν το παρανόμι ” Μαύρη Ντάλια”, φανερά επηρεασμένοι από την ταινία ” Μπλε Ντάλια”, η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσονταν γύρω από τις κατηγορίες έναντι ενός πιλότου μαχητικού, ο οποίος θεωρούνταν ένοχος για τον θάνατο της άπιστης γυναίκας του. Έξω όμως από τις κινηματογραφικές σκηνές, και πέρα από τη μυθοπλασία και την αχαλίνωτη φαντασία των δημιουργών της ταινίας, η ίδια η πραγματικότητα χάραζε ανατριχιαστικά δεδομένα στα υποσυνείδητα των ανθρώπων.

Η πολυτάραχη, αν και βραχύχρονη, ζωή της Elizabeth ,προμήνυε και ένα ιδιαίτερο τέλος, που επρόκειτο να συγκλονίσει την οικουμένη και να αποτελέσει διαχρονικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού. Το σώμα της άτυχης νεαρής βρέθηκε στο Leimert Park του Λος Άντζελες. Μέλη ωστόσο αυτού, εντοπίστηκαν και σε μία αλάνα, στη δυτική πλευρά του Νότιου Norton Avenue. Ο πρώτος άνθρωπος που την αντίκρυσε, ήταν η Betty Bersinger, η οποία τύχαινε να κάνει την βόλτα της στην περιοχή, με την τρίχρονη κόρη της. Χωρίς να χάσει χρόνο, και έχοντας πάντα την ψυχραιμία της, η Betty πήγε σε ένα κοντινό σπίτι και κάλεσε την αστυνομία. Το θέαμα ήταν ειδεχθές. Ένα κορμί σοβαρά ακρωτηριασμένο και κομμένο στη μέση, που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε την άλλοτε όμορφη Elizabeth. Επρόκειτο για ένα σώμα αναίμακτο και ιδιαίτερα επεξεργασμένο από τον άγνωστο δολοφόνο, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και μέλη, που έδειχναν με τον πιο εναργή τρόπο την κτηνωδία και τον βάναυσο χαρακτήρα που μπορούν να εκδηλώσουν οι άνθρωποι. Και όλα αυτά, έδωσαν περαιτέρω τροφή στην ήδη φρενήρη συμπεριφορά των ΜΜΕ, οι υποθέσεις και εικασίες των οποίων οργίαζαν.

Εκείνη την χρονική στιγμή, έρχονται να προστεθούν στην τόσο περίπλοκη και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής υπόθεση, δεκάδες πρόσωπα (60 για την ακρίβεια) φερόμενα ως ένοχα, και άμεσα εμπλεκόμενα με το περιστατικό, και η αστυνομία καλείται να λύσει μία σειρά δυσεπίλυτων αινιγμάτων. Ποιός ή ποιοί σκότωσαν την Elizabeth; Ποιός λόγος υποκίνησε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα; Τι είχε προηγηθεί του εγκλήματος; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, παραμένουν αναπάντητα μέχρι και τις μέρες μας, με πολλές ασάφειες και ερωτηματικά να γράφουν τον επίλογο της ζωής μιας γυναίκας, που πυροδότησε την φαντασία των μεταγενέστερων και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το θέμα πολλών βιβλίων και ταινιών που επακολούθησαν. Ένα παιχνίδι μυστηρίου, με άγραφους και απροσδιόριστους όρους, ορθώνεται μπροστά μας, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε ,αν θα κατορθώσουμε ποτέ να φτάσουμε στη λύση του, και να αποκρυπτογραφήσουμε τα θολά ιδεογράμματα αυτής της ιστορίας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;